NM-guld til kat. II ponydressurlandsholdet

26-06-2014 12:32

Torsdag middag sikrede fire dygtige ponypiger sig en sikker dansk guldmedalje ved det uofficielle nordiske mesterskab i dressur for kat. II-ponyer

Det danske dressurlandshold for kat. II-ponyer ved de nordiske mesterskaber bestod af Anne Sophie Gerstorf Sørensen, Emilie Bryde Thrane, Sara Aagaard Hyrm og Sandra Gottlieb Lyngø. Landsholdet bestod Sølvet gik til Sverige, mens Norge fik bronze.

Flotte danske præstationer 
Der var pres på de unge danske ryttere fra starten af holdkonkurrencen ved det uofficielle nordiske mesterskab i dressur for kat. II-ponyer, da danskerne havde sat sig på fire af fem topplaceringer i den indledende klasse, der var blevet afviklet onsdag.

Holdmesterskabsklassen startede torsdag klokken 10, hvor Emilie Bryde Thrane og Lasco fik den tvivlsomme ære at indlede klassen. Den opgave klarede ekvipagen dog flot med et program til 71,154 %. Anden danske ekvipage på banen var Sara Aagaard Hyrm og Moelgaards Montana, og her blev det til et fint team-program, som dommerne bedømte til 70,949 %. Sandra Gottlieb Lyngø og Højvangs Bondeo blev belønnet med 70,385 % for deres program, mens sidste dansker Anne Sophie Gerstorf Sørensen på Jumanji leverede klassens bedste program til 73,564 %.

Guld til danskerne 
Tre nationer var til start i holdklassen, og med samlet 215,667 point var der ingen tvivl om, at guldet gik til Danmark. Sverige fik sølv med 202,821 point, mens bronzen gik til Norge med 184,282 point.

Anne Sophie Gerstorf Sørensen på Jumanji leverede klassens bedste resultat, mens Emilie Bryde Thrane og Lasco sluttede på en individuel 2. plads. Sara Aagaard Hyrm og Moelgaards Montana blev nr. 3, og Sandra Gottlieb Lyngø og Højvangs Bondeo endte på 4. pladsen.

Seks nordiske mesterskaber i Kristiansand 
De nordisk/baltiske mesterskaber i dressur og paradressur afvikles i Kristiansand i Norge fra den 25. – 29. juni. Danmark stiller med landshold i dressur for seniorer, ungryttere, juniorer og pony (kat. I og II), mens fire paradressurryttere i hhv. grad III og IV skal repræsentere Dannebrog.

Resultater

Kilde: DRF.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen