Seniorfinale med dygtige amatører

05-06-2022 13:13

Finalefeltet til küren i DM for seniorer i Uggerhalne er sat, og selv startlisten overvejende byder på professionelle ryttere, så har også flere amatører arbejdet sig vej til årets finale

Copyright Ridehesten.com
Rikke Mandrup og Elmegårds Hearty. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Halvdelen af det 30 ekvipager store Grand Prix-felt er videre til søndagens kürfinale, der som traditionen og reglen foreskriver det, består af en felt på 15 ekvipager.

I gårsdagens indledende Grand Prix i DM for seniorer havde hele tre ryttere to heste med langt oppe i placeringerne. Anna Zibrandtsen besatte både sjette- og syvendepladsen med hestene Quel Filou og Detroit, mens Joachim Chr. Thomsen blev nr. 12 og 13 med Aarø's Gandhi og Vichi Pax. Nanna Skodborg Merrald spredte sin placeringer fra en andenplads med Blue Hors Zack og en plads som nr. 16 på Zacks søn, Blue Hors Zirrus.

Reglen foreskriver, at hver rytter kun må starte én hest i kürfinalen, og Nanna Skodborg Merrald har naturligvis valgt Blue Hors Zack, mens Detroit bliver Anna Zibrandtsens kürpartner, og Joachim Chr. Thomsen satser i dag på Aarø's Gandhi.

Med de tre toprytteres øvrige hestes depart fra küren er der gjort plads til flere ekvipager lidt længere nede i placeringsrækkefølgen i den indledende Grand Prix, og blandt dem er Rikke Mandrup og Ditte Himmelstrup Madsen.

Gårsdagens nr. 18 med knap 67% var Rikke Mandrup fra Askelund Sportsridekoub med sin 12-årige Elmegårds Hearty e. Heartbeat/Come Back II, der er opdrættet af Rikke Mandrup Nielsens forældre – oprindeligt som springhest til Rikkes lillebror. Ekvipagen debuterede i efteråret 2020 i Grand Prix, hvilket var en stor milepæl for Rikke, og det var det også at ride DM for første gang i 2021, hvor hun endte som nr. 12. Rikke, som træner hos berider Bjarne Elefsen, er uddannet mejeriingeniør og arbejder med IT- og systemvalidering i mejeribranchen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg kom med i Küren på målstregen, og det er jeg superstolt og beæret over, da det er et stærkt felt, og så betyder det noget særligt, at Hearty er min families sidste hjemmeavl. Jeg havde en super tur i Grand Prixen trods nogle dyre fejl i mine serier, men han var så rolig, og det er noget af det, vi har arbejdet med siden sidste år. Jeg har ikke lavet nogen ændringer i min kür, og jeg håber på at få endnu en god tur med Hearty, fortæller Rikke.

Copyright Ridehesten.com
Ditte Himmelstrup Madsen og Romance. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Med 67,360% i Grand Prixen red Ditte Himmelstrup Madsen fra Sportsrideklubben sig til en 15. plads og dermed direkte til kürfinalen med sin 15-årige hoppe Romance e. Blue Hors Romanov/ Solos Landtinus (opdr. Peter Nielsen), som hun har redet, siden familien købte hoppen tre år gammel og som fremtidig avlshoppe. 

Romance er dog aldrig blevet avlshoppe. Ditte har selv redet og uddannet hoppen og har startet hoppens  stævnekarriere med debut i LA og har så udviklet den (og sig selv) trin for trin frem mod parrets Grand Prix-debut i 2021. Ditte, der får undervisning af Joan K. Jensen, starter i år sit første DM og starter i dag først i Küren.

Jeg har slet ikke fået armene ned endnu. Alene det at være her til DM er lillepigedrøm, der er gået i opfyldelse, og så at gå videre til kürfinalen er bare det vildeste, fortæller Ditte, hvis daglige job består af døgnvagter med pasning af en rygmarvsskadet mand, og så har hun en lille hestepension ved siden af.

Det er Jensen Kür, der står bag Dittes kürprogram, hvor musikvalget er flere stykker fra Løvernes Konge. – Vi har valgt en forholdsvis let kür, da det er min og Romances første kür, slutter Ditte.

Startliste til Kürfinalen i DM for seniorer.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing