Tidligere verdensmester vandt 7-års

10-10-2024 19:41

I den indledende klasse for 7-års heste ved Pavo og DRF's championatsfinaler i dressur på Stutteri Ask var det en tidligere UVM-guldvinder, der tog sejren, nemlig sølvmedaljehoppen Lyngbjergs St. Paris

Copyright Ridehesten.com
Victoria E. Vallentin, Nanna Skodborg Merrald og Cathrine Laudrup-Dufour. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 7-års klassen i Pavo og DRF's championat for unge dressurheste gives hestene ikke kun kvalitetskarakterer for trav, skridt, galop, ridelighed og kapacitet men også bedømmelse af programmet. Det var Mette Svare Ehlers og Helle Westh, der stod for bedømmelserne. 

Den sorte sølvmedaljehoppe Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Paris/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børjesson) har netop gået sin tredje UVM-finale i Ermelo under sin faste rytter Victoria E. Vallentin. I 2022 vandt de både UVM og Pavo og DRF's championatsfinalen for 5-års, men de ved UVM blev nr. 4 for 6-års og nr. 7 og 7-års i år.

Copyright Ridehesten.com
Lyngbjergs St. Paris og Victoria E. Vallentin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

I den indledende 7-års klasse i dag lød kvalitetskaraktererne og de dertilhørende kommentarer: "Traven var letgående, smidig og rigtig velfungerende. Skulle vi endnu længere op i karakter, kunne den svinge lidt mere i ryggen, men vi giver 9,4. Skridten er rigtig flot samlet, den er smidig og velfungerende i fri skridt også, især i overgangene, hvor den lader sig længe og korte ind - 9,0. Galoppen er aktiv med rigtig god evne for samling, hesten går op-ad-bakke og regulerbar og virkelig balanceret - 9,3. I ridelighed har jeg noteret 'no issues', og det bliver 9,8 for ridelighed og 9,6 for kapacitet", lød det fra Mette Svare Ehlers. Sammenlagt blev det til 86,475% og sejr for ekvipagen.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Santiano og Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hjemmebanerytteren Nanna Skodborg Merrald var til start på de to avlshingst Blue Hors Monte Carlo TC og Blue Hors Santiano, som blev hhv. nr. 4 og 2 klassen i dag. DV-hingsten Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Blue Hors Romanov (opdr. Straight Horse) var sammen med sin faste rytter også en del af det danske hold ved UVM i Ermelo i sidste måned. I dag belønnede dommerne hingsten med karakteren 9,2 for både trav og kapacitet, mens skridtkarakteren blev 8,5, og der blev givet 9,0 for galop og 8,7 for ridelighed. Sammenregnet med programbedømmelsen blev resultatet 83,618% og andenpladsen i klassen.

Nannas landsholdskollega Cathrine Laudrup-Dufour indtog sammen med den svenskavlede hoppe Zimillione PT2 e. Gammelengårds Zappa/ Fürst Nymphenburg tredjepladsen med samlet 80,993%, og her fordelte kvalitetskarakterne sig på 8,5 for trav, 8,0 for skridt og karakteren 8,8 for både galop og kapacitet, men hestens ridelighed blev belønnet med 8,5.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatliste.

Copyright Ridehesten.com
Zimillione PT2 og Cathrine Laudrup-Dufour KB
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner