Donkey Boy sætter sit præg på årgang '16

25-09-2020 15:26

Den 8-årige DV-hingst Hesselhøj Donkey Boy har været på alle dressurentusiasters læber i forbindelse med kvalifikationerne til Pavo og DRF's championat for unge dressurheste, og ved mellemrunden for 4-års var over 40% efter guldmedaljehingsten

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy og Jan Møller Christensen på vej til UVM-sølv. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/ Milan (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) har skrevet en ganske særlig historie i Pavo og DRF's championat for unge dressurheste, som han med berider Jan Møller Christensen har vundet fire år i træk som 4-års, 5-års, 6-års og som 7-års sidste år. Den nu 8-årige hingste, der i mellemtiden er flyttet til videre uddannelse af Betina Jæger hos Helgstrand Dressage, er ved at skrive ny historie i de danske dressur championater.

Årgang 2016 efter Hesselhøj Donkey Boy – guldhingstens første årgang – har sat sit præg på de (forhåbentligt) kommende finaler af Pavo og DRF's championat for unge dressurheste, hvor de dominerer 4-års klasserne. Man kan blot gisme om, hvordan de samme afkom vil gøre sig gældende til Dansk Varmblods egnethedstest og senere unghestechampionat – og måske UVM, hvor Hesselhøj Donkey Boy også tre gange har været topplaceret i finalerne med Jan Møller Christensen (bronze som 5-års, femteplads som 6-års og sølv som 7-års). 

– Donkey Boy udvikler sig rigtig godt med Betina Jæger og mestrer nu alle Grand Prix-øvelserne. Nu skal han bare have tid til at opnå den nødvendige styrke til at kunne gå Grand Prix-programmet med det rette flow, fortæller hingstens ejer Kristin G. Andresen.

Copyright Ridehesten.com
Anders Uve Sjøbeck Hoeck og Hesselhøj Downtown. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.

To af Donkey Boys 4-års afkom har er gået direkte videre til finalen i år, fordi de blev hhv. nr. 1 og 2 ved kvalifikationen i Ringsted, og det gælder Hesselhøj Downtown, der rides af sønnen af Donkey Boys avlere, Anders Uve Sjøbeck Hoeck, og Hesselhøj Dream redet af fader hingstens tidligere rytter Jan Møller Christensen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

12 af de 40 finalepladser var allerede besat inden mellemrunden i sidste weekend i Grindsted, hvor 37 ekvipager dystede om de sidste 28 finalepladser. Blandt disse 37 heste var 15 efter Hesselhøj Donkey Boy – altså 40,54% af alle 4-års heste kvalificeret til mellemrunden. 

Ni af disse gik videre til finalen, heriblandt vinderen, og sammen med de to allerede kvalificerede er 11 ud af de 40 finalister efter Hesselhøj Donkey Boy - altså 27,5% af finalisterne.

I skrivende stund er det endnu uvist, hvornår finalen kan afholdes.

Hesselhøj Donkey Boys 11 finale-afkom er:

 • Hesselhøj Downtown MF: Blue Hors Zack (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck)
 • Hesselhøj Dream MF: Tailormade lancelot (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck)
 • Tophøjs Diadora MF: Blue Hors Don Romantic (opdr. Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen)
 • Hesselhøj Darwin MF: Solos Landtinus (opdr.  Lisbeth B. Andersen)
 • Skovdals Dexter MF: Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal)
 • Ambjergs Delgadino MF: Blue Hors Don Romantic (opdr. Malene Clausen)
 • Viggo MF: Carano (opdr. Maria Størup)
 • Søbakkehus Delayed MF: Wilkens (opdr. Agnete Holmsted)
 • Diva Holmklit MF: De Noir (opdr. Trine Udklit Sørensen)
 • Decora L MF: Belissimo M (opdr. L Horses)
 • Lillevangs Diezel MF: Federico XX (opdr. Tina Grooss)

Den opmærksomme læser - eller velbevandrede avler - vil bemærke, at hele Donkey Boy-familien over hele landet bakker op med super afkom til finalerne. Således har avlerne af Hesselhøj Donkey Boy, Dorthe og Hans Jørgen Hoeck på Fyn, selv afkom med efter hingsten, og det samme gælder for avleren af hans mor Søbakkehus Kamilja, nemlig Agnete Holmsted på Sjælland, samt avleren af hingstens mormor Khiwa L, Karsten Bundgaard i Jylland, repræsenteret som L Horses.

Copyright Ridehesten.com
Eric Guardia Martinez og Tophøjs Diadora. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner