Suveræn 4-stjernet sejr til Wendy

03-05-2024 09:51

Den danske guldmedaljehoppe Wendy de Fontaine vandt i går den 4-stjernede Grand Prix i Mannheim med sin tyske rytter Isabell Werth og nærmer sig en plads på OL-holdet

Copyright Ridehesten.com
Wendy de Fontaine under sine tidligere rytter Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 10-årige dansk varmblodshoppe Wendy de Fontaine (tidl. Queenparks Wendy) e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) fortsætter med at skrive historie. Hun er som bekendt kåret med opdrættermedalje i guld i Dansk Varmblod og vandt under Andreas Helgstrand UVM-bronze som 5-års efter samme år at have vundet Unghestechampionatet i Herning.

Som 8-års debuterede hun i Grand Prix med Andreas Helgstrand og havde samme forår sin internationale debut. Som 8- og 9-års har hoppen startet internationalt i bl.a. Aachen, Amsterdam, Ermelo, Hagen, Stockholm og Stuttgaart under Andreas Helgstrand.

Efter Dansk Ride Forbund i efteråret 2023 som en reaktion på TV2's Operation X-udsendelser besluttede at udelukke Andreas Helgstrand fra det danske landshold i hele 2024, blev det hos Helgstrand Dressage besluttet, at tophestene Jovian og Queenparks Wendy skulle fortsætte deres dressurkarriere i 2024 hos hhv. svenske Patrik Kittel og tyske Isabell Werth.

Isabell Werth kom allerede i februar til start på Wendy ved CDI3* Le Mans og vandt begge klasser med over 74% og fortsatte i marts succesen ved CDI3* Aachen, hvor det blev til to andenpladser med over 75%.

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Suveræn sejr i Mannheim
Her i uge 18 gælder det Isabell Werth og Wendy de Fontaine CDI4* Mannheim, og parret lagde i går ud med 77% i Grand Prixen og mere end tre procentpoint ned til landsmanden Dorothee Schneider, besatte andenpladsen.

Hun gav mig en fantastisk følelse. Denne hoppe er fantastisk i hovedet og vil bare gøre alt og kæmper sammen med sin rytter. Hun er simpelthen mega og en kæmpe fornøjelse at arbejde med, udtalte Isabell i går i et interview

Den danskejede hingst Total Hope e. Totilas/Blue Hors Don Schufro opnåede 72,891% og blev nr. 3 i klassen med norske Isabel Freese, mens danske Lone Bang Zindorff og den 14-årige hoppe Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/ Diamond opnåede 70,609% og blev nr. 6.

I dag kl. 13.30 gælder det Grand Prix Special, hvor Lone Bang Zindorff har starttid kl. 14.30, Isabell Werth kl. 14.48 og Isabel Freese kl. 15.06 som sidste rytter.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen