Viva Vilhelmsborg og Cathrine Dufour som red sejren hjem(video)

18-10-2020 17:19

Britt Carlsen

Hun gjorde det igen, Cathrine Dufour - dansede til sejr på hjemmebanen med Bohemian i FEI World Cup kür. Og hun henviste de to tyske mestre Isabell Werth og Jessica von Bredow-Werndl til de næste pladser, mens Carina Cassøe Krüth leverede en pragt præstation til fjerdepladsen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Uha, aldrig har så mange tilskuere set så meget på deres telefon og på et ridt, som i dag, hvor Isabell Werth red på banen som den sidste i FEI World Cup Kür præsenteret af ECCO. Inden da havde Cathrine Dufour redet Bohemian til en drømmescore på 88,2% igen med flere 10-taller. Cathrines kür vurderes ikke så højt, som det er tilfældet med Isabell Werts kür, og derfor var alt åbent, da Isabell red på banen som sidste rytter. Hun viste omgående, hvorfor hun er verdens bedste. Musikken blev fulgt til punkt og prikke, øvelserne flød, og kunne man abstrahere fra Emilios lejlighedsvise rysten på hovedet, så var det dressur på et meget højt niveau. Med et øje på app'en fra Equipe, hvor Isabell Werths score flød ind, og et blik på banen, var det umuligt at vide, hvem, der ville gå med sejren. Og hjemmepublikummet jublede begejstret, da det blev klart, at Isabell Werth og Emilio lige netop ikke kom foran, da hun sluttede på 87,845%

Cathrine Dufour var glad for sit ridt og for sejren, men som hun bemærkede, der er fortsat mulighed for forbedring i galopprogrammet og i overgangene, men Bohemian virker mere og mere tillidsfuld, når han kommer på banen, og det har i høj grad også betydning.

Carina Cassøe Krüth var meget tilfreds med sit ridt på Heiline's Danciera e. Fürstenball (opdr. Stald Heiline) Danse var helt tilbage under Carinas hjælpere og mere end parat til at yde sit bedste. Med en score på 84,455% kom de ind på en fornem 4. plads i det meget stærke felt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagen igennem har rytterne rost arrangementet på Vilhelmsborg, rost arrangørerne og hjælperne, som har arbejdet utrætteligt for at få tingen til at gå op i en højere enhed, og det gjorde det. Nu er FEI World Cup sæsonen i gang, det har Danmark sikret, nu er det op til de øvrige arrangører i Europa at bære serien videre frem mod finalen i Göteborg i april.

Se resultatet HER

Cathrine Dufour blev interviewet til DR, og var lige efter sejren var en realitet:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen