Stutteri Svalegaard: Avlshopper har feber

31-03-2021 16:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Ane Krabbe fra Stutteri Svalegaard, som er ramt af den forfærdelige herpesvirus 1, kan desværre fortælle, at to avlshopper har fået feber . De er meget bekymret og frygter det værste. Stutteriet har allerede mistet tre heste og et føl til den frygtede herpesvirus 1

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

I sidste uge blev Stutteri Svalegaard i Snedsted ramt af den forfærdelige herpesvirus 1. Det et den variant, som kan give neurologiske lammelser hos heste, og som er utrolig svær at behandle. 

De har mistet tre heste og et føl til den frygtede sygdom. 

I weekenden og i starten af denne uge var Ane Krabbe og familien forsigtig optimistiske, da ingen af stedets tredive heste viste symptomer eller havde feber. Men den uhyggelige herpes var desværre ikke færdig. 

To af stutteriets fem avlshopper har pr. dags dato feber, og alle avlshopperne er sat i behandling efter anbefaling af dyrlægen. Begge de feberramte avlshopper er drægtige og har termin meget snart. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Normalt så glæder man sig til, at gå ud i stalden til hestene. Nu er vi meget meget bekymret for, hvad det er for et syn, vi kommer ud til, når vi åbner stalddøren. Vi tager temperatur morgen og aften, og vi håber inderligt, at vi på den måde kan komme sygdommen i forkøbet. Vi har indkøbt ekstra medicin og seler til at støtte hestene, hvis de får lammelser, siger Ane Krabbe til ridehesten.com. Hun opfordrer alle hesteejere til at udvise ekstra forsigtighed, så længe herpesvirussen raserer. 

Læs også Ib Kirk fra Katrinelund hingstestations opråb i kampen mod herpes. 

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner