Tillykke til Casir Ask med de 25 år

11-03-2015 09:36
Avl

Elitehingsten Casir Ask fyldte igår 25 år. Den tidligere internationalt succesfulde springhest nyder sit otium på Stutteri Ask, Martofte og er stadig aktiv i avlen

Holstenerhingsten Casir Ask e. Cor de la Bryère/Landgraf I blev importeret af Stutteri Ask i en alder af 2½ år og har virket i den danske avl, siden han blev kåret som 3-års. Det særligt interessante ved hans afstamning, udover den gyldne kombination af Cor de la Bryère og Landgraf I, er mormoderen U-Capitola, der er helsøster til hingstene Capitol I-III.

Casir Ask har haft en glorværdig sportskarriere, hvor han i flere år var den mest vindende avlshingst i Danmark med adskillige internationale sejre og placeringer med en indtjening på knap 10.000 point i springning.

Hans afkom har til dato opnået mere end 28.000 point i sporten, og tæller en god håndfuld S-heste og mange A- og B-heste i springning. I fem år i træk var Casir Ask nr. 1 på den samlede springindeksliste og ligger stadig godt til på indekslisten i kraft af sine præstationsstærke afkom.

Casir Ask blev i 2004 udnævnt til elitehingst i Dansk Varmblod og blev senere Årets Hingst 2008. Casir Ask er stadig i fuld vigør og er aktiv i avlen. Han blev igår den 10. marts fejret på Stutteri Ask i anledning af hingstens 25 års fødselsdag.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner