Klubhold klar til finalen i Agria DRF-Mesterskabet

30-08-2020 20:03

Annika Knudsen Lorentsen

I dag blev sidste afdeling i Walber og Stutteri Ask Cup afviklet, og som det ser ud er ni hold klar til finalen efter dagens resultater er blevet regnet sammen med de forrige kvalifikationers resultater

Copyright Ridehesten.com
De tre ryttere fra Kongsdal Rideklub, som red fejlfrit og dermed red sejren i hus. Fra venstre Caroline Rehoff Pedersen, Josefine Sandgaard Mørup og Hans Ley. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

15 hold var til start i sidste afdeling af Walber og Stutteri Ask Cup, som er kvalifikation til Agria DRF-Mesterskabet for klubhold, og da holdene inden dagens afdelig lå tæt, var der meget på spil. 

Et af de få hold der inden dagens kvalifikation var sikre på en finaleplads var Bækgaarden Sportsrideklub, som allerede havde en sejr og en andenplads med fra tidligere afdelinger. Det afholdt dem dog ikke fra at ride et topresultat hjem i dagens kvalifikation, for her endte de som nr. 2. På holdet red Fie Gajhede Olsen, Martin Neergaard, Clara Roesgaard Kristensen og Lærke Olesen, og efter dagens resultat sluttede klubben med samlet 54 point, og dermed en suveræn sejr i den samlede stilling.

Hans Ley sikrede sejren
Sejren i dagens kvalifikation gik til Kongsdal Rideklub, som for alvor havde brug for point for at sikre sig en finaleplads. Første rytter for holdet i dagens klasse var Josefine Sandgaard Mørup, som red en sikker og hurtig fejlfri runde. Det samme gjorde Caroline Rehoff Pedersen, mens Cecilie Amdi Juul desværre var uheldig og indkasserede 11 fejl på banen. Det betød også, at der var maksimalt pres på holdets sidste rytter, som heldigvis er en rutineret mand. Her var det nemlig Hans Ley, som for at sikre sejren til sin klub, skulle ride fejlfrit og hurtigt. 

For hvis Hans skulle ride sejren i hus, skulle han ride fejlfrit og i en tid, som var hurtigere end 68,37 sekunder. Og lklassen hurtigste tid inden Hans red på banen var leveret af Gitte Dahl, som red lynhurtigt på Conan i tiden 69,30 sekunder. Det viste sig dog, at det ikke var et problem for Hans som red endnu hurtigere end han behøvede med Kong's Alli, som krydsede målstregen fejlfrit i tiden 66,51 sekunder, og dermed var sejren og en finaleplads sikret. 

Tredjepladsen i dagens kvalifikation gik til Jysk Sportsrideklub, som inden dagens runde lå på det yderste mandat til en finaleplads. En plads de dog sikrede sig uden problemer med dagens flotte placering. 

Se resultatet fra dagens kvalifikation her. 

Copyright Ridehesten.com
Josefine Sandgaard Mørup og Nørremøllehøjs Ariel. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Ni hold klar til finalen
Ifølge reglementet går otte hold i finalen, samt ligeplacerede med hold nr. 8 og det betyder, at der ligesom sidste år går ni hold i årets finale, som afholdet hos Riders Cup sidst i september. 

Følgende hold er klar til finalen:

1. Bækgaarden Sportsrideklub - 54 point
2. Barthahus Rideklub, gråt hold - 31 point
3. Christmas Stars (DDHS) - 29 point
3. Jysk Sportsrideklub - 29 point
3. Ponygården Solvangs Rideklub - 29 point
3. Kongsdal Rideklub - 29 point
7. Riders Cup - 27 point
8. Sportsrideklubben hold 2 - 25 point
8. Barthahus Rideklub, rødt hold - 25 point

Se billederne, som Ridehestens fotografer har taget i forbindelse med stævnet i starten af den kommende uge.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen