Stutteri Svalegaard har mistet tre heste og et føl til herpes

28-03-2021 12:34

Marie Helene Rigård Rohleder

Ane Krabbe fra Stutteri Svalegaard, som er ramt af den forfærdelige herpesvirus 1, håber på, at de er over det værste. Fire heste er stadig ramt, men da de tog temperatur hos resten af hestene søndag morgen var de feberfri. Herpesudbruddet har kostet tre heste og et føl livet på stutteriet 

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er en helt forfærdelig og utrolig lumsk sygdom, fortæller Ane Krabbe fra Stutteri Svalegaad i Snedsted. Tidligere på ugen blev stutteriet ramt af herpesvirus 1, som kan give neurologiske lammelser hos heste og er utrolig svær at behandle. 

De har mistet tre heste og et føl til den frygtede sygdom. 

– Vi tager temperatur på hestene to gange om dagen, og her til morgen var der ingen, som havde feber. Vi har fire heste, som har symptomer lige nu. 1 af dem har neurologiske symptomer, og de tre andre har feber og er utilpasse og slappe. Så lige nu behandler vi de fire i samarbejde med vores dyrlæge fra Højgaard, og så beder vi til, at vi er ovre det værste...Men vi bliver nødt til at tage en dag ad gangen, fortæller Ane Krabbe til ridehesten.com. 

Copyright Ridehesten.com
Ane Krabbe på Svalegaards Dexter til stævne i 2017. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Det er en utrolig lumsk sygdom, og så kommer det i bølger. Den ene dag er man forsigtig optimistiske, og den næste dag er det skidt igen, fortæller Ane Krabbe. Hun har også været i kontakt med Familien Truelsen, som endte i et sandt herpeshelvede til det internationale springstævne i Valencia, Spanien.
Læs deres historie HER. 

– Vi descinificerer alt, spritter af konstant, går med overtrækstøj i stalden og vasker vores fodtøj hver gang vi går ud af en boks. Vi forsøger at gøre alt for at undgå, at smitten spreder sig, siger Ane Krabbe. Svalegaaarden har 30 heste i alt. 

Lige nu behandler vi fire syge heste, og så beder vi til, at vi er ovre det værste...Men vi bliver nødt til at tage en dag ad gangen, siger Ane Krabbe. 

En ting som undrer Ane Krabbe er, at der IKKE er oplysningspligt på herpesvirus. Det er derfor ikke noget krav, at melde ud, hvis man har en stald, som er ramt af herpesvirus. 

– Det er uhensigtmæssigt, at der ikke er meldepligt på herpesvirus. Det er så vigtigt, at vi kan kortlægge helt præcist, hvor der er smitte. I stedet for at der går en masse rygter, siger Ane Krabbe. Til sidst opfordrer hun igen til, at alle hesteejere udviser ekstra forsigtighed og tager temperatur på deres heste en gang om dagen. 

Læs også Ib Kirk fra Katrinelund hingstestation opråb i kampen mod herpes HER. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner