Internationalt stævne i Spanien ramt af virus

23-02-2021 09:31

Annika Knudsen Lorentsen

Søndag måtte arrangørerne af det internationale stævne i Valencia aflyse flere klasser, efter at flere heste var blevet syge med hvad der menes at være et udbrud af herpesvirus 1

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI's veterinærafdeling er blevet meddelt, at der er et udbrud af herpesvirus 1 ved Valencia Spring Tour, og det formodes, at virussen er kommet med nogle af de heste, som er ankommet til pladsen siden 1. februar. 

På grund af virusudbruddet måtte arrangørerne aflyse flere klasser søndag, hvor også danske ekvipager var til start. FEI har meddelt, at heste, som har deltaget ved stævner i Valencia siden 1. februar vil blive blokeret i databasen, således, at de ikke kan deltage i andre internationale stævner indtil de har opfyldt de testkrav, som der er lavet, det meddeler The International Jumping Riders Club, som har udgivet et skriv fra FEI. 

Direktøren bag arrangementet er ked af situationen, og det, at det påvirker alle med relation til arrangementet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er med tåre i øjnene, at jeg må sige, at denne situationen har påvirket alle ryttere og arrangørerne bag. I øjeblikket ved vi ikke mere end, at en af hestene har testen negativ, men vi må afvente resultaterne fra de sidste heste de kommende dage, forklarer Charo ORtells Terregrosa, og fortsætter:

– Vi er alle blevet ofre for virusudbruddet, og vi har været nødt til at aflyse klasser i slutningen af uge 4 og hele uge 5 af vores stævne. Vi vil gerne sende en tak til vores team, for hvordan de har håndteret situationen bedst muligt, dyrlægerne for deres arbejde og for de ryttere som har været opmærksomme på situationens alvor og støttes os i de svære beslutninger. Mere information vil komme løbende. 

Heste, som har været ved stævnet, overvåges nøje når de vender hjem, og isoleres fra kontakt med andre indtil man er sikker på, at der ikke er smitte at finde.

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner