Simone Pearce er tilbage i top-50

08-12-2023 16:34

Trine Askjær-Jørgensen

Efter at hun i 2022 i forbindelse med jobskifte måtte sige farvel til sin tophest Destano, er den australske dressurrytter Simone Pearce, der i flere år har været bosat og redet i Danmark, nu tilbage i top-50 på verdensranglisten

Nyheden fortsætter efter annoncen

32-årige, australske Simone Pearce, der af mange danskere kendes for sin tid som succesfuld rytter hos Helgstrand Dressage, har ved udgangen af november taget et ordentligt hop op ad FEI's verdensrangliste for dressuratleter og er nu tilbage i top-50.

Det er på baggrund af hendes resultater med tre forskellige heste, Destano, Immerdale og Fiderdance, at hun er rykket helt fra plads nummer 283 til nummer 47.

For relativt nyligt fik Simone den 16-årige hannoveranerhingst Destano e. Desperados FRH/ Brentano II tilbage i ridning, efter at hun i forbindelse med et jobskifte i 2022 måtte sige farvel til hingsten, og det er i høj grad dette samarbejde, der har givet hendes placering på verdensranglisten et boost.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den succesfulde, australske dressurrytter red for Helgstrand Dressage, inden hun i 2018 valgte at flytte til Tyskland. Her fik hun job hos Rueben Equestrian i Cloppenburg mellem Oldenburg og Vechta; en dressurstald drevet af hendes bekendte igennem flere år, Sabine Rueben. Simone red en del af staldens heste, og i kraft af Rueben Equestrians samarbejde med Gestüt Sprehe red Simone flere af deres hingste.

Simone havde international debut som U25-rytter, men det var særligt da hun red Destano for Sprehe, at hun fik sit helt store gennembrud. Sammen var de til OL i Tokyo 2021 som en del af det australske hold.

Copyright Ridehesten.com
I 2022 var Simone Pearce tilbage på dansk grund, da hun med Fiderdance red VM i dressur i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I maj 2022 takkede Simone ja til en stilling som førsterytter på Gestüt Bonhomme, et job hun overtog fra tyske Lena Waldmann, der havde valgt at gå selvstændig. Kort herefter kunne Pearce tilføje VM til CV'et, for her deltog hun i Herning med Fiderdance e. Fidertanz/ Blue Hors Don Schufro.

Simone Pearce er desuden rekordholder for Australien i både Grand Prix, Special og Kür og har redet adskillige finaler ved UVM i dressur på både Helgstrand-heste og efterfølgende. I 2023 blev hun nr. 2 i 5-års finalen med den pragtfulde vallak No Limit e. Geniaal/ Florestan I.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner