Dalera og Destano skal pensioneres

05-08-2024 19:33

De to olympiske dressurryttere Jessica von Bredow-Werndl og Simone Pearce fortæller, at deres OL-heste Dalera og Destano snart skal pensioneres

Copyright Ridehesten.com
Simone Pearce og Destano ved OL i Paris. Foto: FEI Benjamin Clark.jpg
Nyheden fortsætter efter annoncen

Australske Simone Pearce, der i de senere år har boet i Holland, Danmark og Tyskland, var udtaget til at repræsentere sit hjemland ved OL i Paris med den 17-årige hannoveranerhingst Destano e. Desperado/ Brentano II. Da hun i lørdags red på banen i Grand Prix Special, var det med følelserne uden på tøjet, for hun og hingstens ejer havde besluttet, at det skulle væres Destanos sidste dans i rampelyset.

Han er stadig fuldstændig sund og rask, men jeg føler også, at han fortjener at slutte sin karriere på det allerhøjeste. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre sted eller tidspunkt end på denne magiske arena og foran hele verden, hvor vi rider vores andet OL for det australske hold, fortæller Simone Pearce.

Udover to OL-deltagelser har Simone sammen med Destano også sat fire australske rekorder og blevet nr. 2 i 5* Aachen. Efter OL i Paris forbliver Destano hos Simone, som vil fortsætte med at ride ham og deltage i opvisninger og hingstefremvisninger for Gestüt Sprehe. Det er Sabine og Albert Sprehe, der ejer hingsten. På Instagram omtaler Simone Destano som hesten i hendes liv og hesten, der har fået hendes drømme til at gå i opfyldelse.

Copyright Ridehesten.com
TSF Dalera BB og Jessica von Bredow-Werndl. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tyske Jessica von Bredow-Werndl, der i Paris vandt holdguld og individuelt guld, afslører nu også, at hendes partner, den 17-årige trakehnerhoppe, TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk skal pensioneres fra mesterskaber og kun kommer til at starte et par enkelte stævne i efteråret, inden hun skal hellige sig avlen.

De to olympiske dressurryttere Jessica von Bredow-Werndl og Simone Pearce fortæller, at deres OL-heste Dalera og Destano snart 

Jeg kunne ikke håndtere følelsespresset ved, at dette skulle være vores sidste dans, så derfor tænker jeg, at vi starter et par stævner mere, inden hun til foråret skal ifoles. Det er lidt for sent på året at ifole hende nu, men det er min helt store ønske for Dalera, at hun skal have lov til at blive mor. Ikke desto mindre var det i dag hendes sidste mesterskabspræstation, udtalte Jessica von Bredow-Werndl i går på pressekonferencen i Paris.

Dalera har aldrig selv haft føl, og hun har heller ingen afkom ved hjælp af moderne reproduktionsteknikker, så hendes gener er på nuværende tidspunkt ikke videregivet. Hendes søster Dallenia e. Millenium, der har gået lilletur med danske Kristine Møller i Luxemburg, har en 4-årig datter Dalotta e. Imperio.

Copyright Ridehesten.com
TSF Dalera BB og Jessica von Bredow-Werndl. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner