Schmidt og Escolar tilbage på podiet (video)

02-11-2018 10:39

En af Tysklands mest frekventerede dressurhingste, Escolar, er efter en lang stævnepause tilbage i konkurrencesport i en Louisdor Preis-kvalifikation med Hubertus Schmidt i sadlen

Hubertus Schmidt og Escolar. Foto: Stefan Lafrentz
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter syv måneders stævnepause er den 9-årige westfalerhingst, Escolar e. Estobar/ Fürst Piccolo, er tilbage på vinderpodiet. Ved stævnet AGRAVIS-Cup Oldenburg viste Escolar sig i går tilbage i konkurrencesport for første gang siden marts måned, og under sin faste rytter, Hubertus Schmidt, blev det til en suveræn sejr i den indledende Louisdor Preis-klasse, der blev afviklet i Intermediaire II. De vandt klassen med 76,763%,  og de fem dommere kunne ikke have været mere enige om førstepladsen.

– Han er kun blevet let trænet og med stor variation i træningen, da han er meget efterspurgt som avlshingst, og vi ikke vil forlange fuld indsats i både avl og sport. Det vil være for meget forlangt, fortæller Hubertus Schmidt. Allerede i 2017 brillerede Schmidt og Escolar i Nürnberger Burg Pokal-finalen, og nu hedder målet finalen i Louisdor Preis i december.

– Escolar er meget lærenem, og alt, hvad han har lært, sidder fast, fortæller Hubertus Schmidt og tilføjer, at Escolar også har tillagt sig mere styrke.

Den nybagte vinder af UVM i military, Ingrid Klimke, der også er dressurrytter med international succes, opnåede med vallakken SPH Dante e. Welfenadel/ Dormello 73,158% og besatte andenpladsen.

I aften kl. 18.35 afvikles kvalifikationsklassen til Louisdor Preis-finalen i en kort Grand Prix.