Danske Rockson til Louisdor-finalen (video)

11-09-2020 12:58

Den tyske dressurrytter Uwe Schwanz fortsætter sin succes med DV-vallakken Rockson. Ekvipagen vandt S*** i weekenden og kvalificerede sig dermed til finalen i den tyske turnering Louisdor Preis

Rockson og Uwe Schwanz. Foto: Fotoagentur-dill.de.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev til en suveræn sejr for Uwe Schwanz  og den nu 9-årige vallak Rockson e. Blue Hors Rockefeller/ Sorento (opdr. Stutteri Tophøj v/ Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen) ved stævnet i Gut Ising Chiemsee, hvor ekvipagen vandt S***-klassen med 73,178%.

Det sikrede samtidig parret en plads i finalen i den tyske turnering for dressurheste i alderen 8-10 år (Kort Grand Prix), Louisdor Preis, der afvikles den 17.-20. december 2020 i Frankfurter Festhalle, der også er vært for finalen i Nürnberger Burg-Pokal.

Der er nu kun en kvalifikation tilbage inden finalen, og den finder sted den 29. oktober til 1. november ved Agravis Cup-stævnet i Oldenburg. Danmark har tidligere haft en vinder af Louisdor Preis, der i 2018 havde Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Veneziano øverst på podiet.

Som 4-års deltog Rockson i championatet med Anne Sofie Aaen, hvorefter avler/ejer solgte halvpart til Helgstrand Dressage, og hesten efterfølgende blev redet til sejr i DRF's 4-års championat ved JBK Horse Show i Odense af Severo Jurado Lopez. Herefter opnåede Rockson under Helgstrand-rytteren Emma Ahlberg intet mindre end 960 point ved egnethedshedstesten, men kunne grundet en skade ikke deltage i Unghestechampionatet i 2016.

Det år havde Rockson alligevel stor succes i 5-års championaterne med Severo, ligesom de repræsenterede Dansk Varmblod ved UVM i Ermelo. Efterfølgende blev Rockson solgt til Uwe Schwanz, som sidenhen har haft nogle særdeles succesfulde starter fra Prix St. Georges op til Kort Grand Prix.

En af Rocksons tidligere ryttere, Anne Sofie Aaen, ejer hans 6-årige halvsøster Tophøjs Zackira e. Blue Hors Zack og hans 3-årige helbror Tophøjs Ronaldo.