Sådan gik weekendens udstyrskontrol i Sundeved

21-03-2022 15:17

Christine Krogh Frausing
Skribent

I den forgangne weekend blev der som planlagt gennemført udstyrskontrol ved dressurstævnet hos Sundeved Rideklub, hvor alle deltagere i ECCO Cup-kvalifikationen blev kontrolleret. Desværre blev fire ekvipager nægtet start grundet sår i mundhulen og seks ekvipager fik en anmærkning, men både DRF’s veterinærkonsulent og stævnets TD’er oplevede overordnet set stor forståelse og samarbejdsvillighed fra især rytterne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

DRF’s veterinærkonsulent Mette Uldahl stod som vanligt for kontrollen, hvor det primært var hestenes gjordleje, schenkelleje og mundhuler, der blev undersøgt. Desværre blev fire ekvipager nægtet start grundet sår i mundhulen, og seks ekvipager fik anmærkninger med på vejen, men fik lov til at starte. DRF’s Klub & Sportschef Anne Silfwander fortæller:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er naturligvis ærgerlige over at se, at fire af hestene ikke var ’fit to compete’ grundet sår i mundhulen, og at yderligere seks heste fik anmærkninger. Optimalt set skal vi gerne nå derhen, hvor man både som forældre, ryttere og trænere tænker forebyggende og sørger for at tjekke hesten løbende, så man slet ikke møder op på stævnepladsen med en hest, der ikke er ’fit to compete’. Den tankegang er der heldigvis mange, der allerede har taget til sig, men der er fortsat plads til forbedring.

Næste kontrol i den kommende weekend
Næste udstyrskontrol afvikles i den kommende weekend – ligeledes i Sundeved – når 1. kvalifikation for pony i ECCO Cup løber af stablen. I denne nyhed kan du læse mere om, hvordan kontrollen kommer til at forløbe, og du kan også se en video af DRF’s veterinærkonsulent, der viser, hvad der kigges efter, samt hvordan du selv kan tjekke din hest, inden du tager afsted til stævne.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner