Josefine Hoffmann sejrede, men Victoria Vallentin vandt

04-10-2020 15:00

I dag afgøres den anden af i alt tre kvalifikationsturneringer i den populære ECCO Cup. Sundeved Rideklub er vært for ECCO Cup for junior-, ung- og U25-ryttere. Og Victoria Vallentin satte sig på den samlede sejr for U25

Copyright Ridehesten.com
Josefine Hoffmann og den 16-årige tidligere UVM-vinder Hønnerups Driver vandt ECCO Cup kür for U25 i Sundeved i dag, men sluttede samlet på andenpladsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Otte ryttere deltog i dag i den anden kvalifikation af ECCO Cup-serien for U25-ryttere, og  i dagens U25 Grand Prix kür måtte gårsdagens vinder  af Intermediare 2, Victoria E. Vallentin og den 12-årige russisk ejede Brooklyn e. Hogwart/ Baldini II se sig slået af Josefine Hoffmann og den 16-årige tidligere UVM-vinder Hønnerups Driver e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Hønnerup). De to kæmpede også om medaljerne ved DM i starten af september. Victoria vandt sølv, mens Josefine vandt bronze og begge var de også med på det bronzevindende hold ved EM. Det er to meget erfarne og særdeles stærkt ridende unge damer, som igen i dag kæmpede om sejren i Sundeved. Josefine Hoffmann trak sig sejrrigt ud af den topkamp, med 72,287% i küren foran Victoria der opnåede 72,209% Men samlet set blev det til sejr til Victoria Vallentin og Brooklyn, med godt to procentpoints forspring til Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver. Tredjepladsen gik i dag såvel som i går til Sandra Aagaard Hyrm og 15-årige Heslegård's Rismon e. Heslegård's Rubin/ Heslegård's Louis (opdr. Heslegård Stutteri), og de holdt dermed deres tredjeplads i den samlede stilling.

Copyright Ridehesten.com
Victoria E. Vallentin og den 12-årige russisk ejede Brooklyn sejrede lørdag i ECCO Cup for U25 og efter en andenplads i dagens kür sluttede hun med en samlet sejer i den anden af tre kvalifikationer i ECCO Cup. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

23 ungryttere på startlisten
Hele 23 ungryttere (U21) kom til start i weekenden i Sundeved, og i lighed med afgørelsen i U25-klassen var der også meget tæt kamp om topplaceringerne i denne årgang. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I går var Sara Aagaard Hyrm og 14-årige Skovborgs Romadino e. Blue Hors Romanov/ Mago xx (opdr. Esben Klinkby) den højstplacerede rytter i klassen, og den præstation gentog hun i dagens Kür-klasse. Og igen i dag var det Maria Mejlgaard Jensen og Antango du Feuillard e. Ampère/ Jazz som kom hende nærmest. De top opnåede hhv. 76,542 og 76,292% og dermed sikrede Sara Aagaard Hyrm den samlede sejr tæt forfulgt af Maria Mejlgaard Jensen.
Sophia Ludvigsen og Safari Klintgaard e. Sunny-Boy/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Ulla Klokker Andersen og Rikke Munk) kom igen i dag ind på tredjepladsen med 73,875% og sluttede dermed på en tredjeplads i den samlede stilling.

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagaard Hyrm og Skovborgs Romadino sejrede både lørdag og søndag i ECCO Cup for ungryttere. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Grand Prix sejr til Severo
Ved landsstævnet i Sundeved var der også udskrevet en Grand Prix-klasse med tre starter, og her var det OL-rytter Severo Jurado López og Fendi T e. Negro/Lester som sejrede sikkert med 72,9% Fendi T er ejet af den danske OL-rytter Anne van  Olst, der er bosat i Holland. Spanske Severo Jurado Lopés var en overgang ansat hos Anne og hendes mand GertJan, der driver en stor hingstestation.  I juni måned satte Anne van Olst Fendi T i træning hos Severo, der efter at have redet en årrække for Helgstrand Dressage nu er selvstændig i Dronninglund. 

Se start- og resultatlister 

Info

Dansk dressursports rugekasse
Den populære ECCO Cup har nu strakt sig over de seneste 15 år. Cuppen er populær blandt ryttere, trænere og landstrænere, og den er en meget væsentlig del af talentudviklingen i dressursporten.
Familien Kasprzak har gennem de seneste 15 år støttet op om talentudviklingen i dressursporten via ECCO Cup. OL-rytter Anna Kasprzak har selv været en del af den talentudvikling, og det var mens hun red pony, at tanken om at lave en cup for pony- og juniorrytterne dukkede op.
Hanni Toosbuy Kasprzak fortalte til magasinet Ridehesten i martsudgaven sidste år: – Vibsen (Vibeke Degn Andersen, daværende ponylandstræner, red.) og Rigmor (holdleder Rigmor Kristensen, red.) bad om et møde under et ponylandsstævne i Skive. Vi sad i min autocamper og talte om fremtiden. Vibsen vidste, at kür ville blive en del af kravene til mesterskaberne fremover, så vi besluttede at lave en cup, hvor kür indgik.
Sammen med dressurdommer Kurt Christensen, der dengang var holdleder for juniorrytterne, satte de sig for at udvikle konceptet for cuppen. Det blev starten på den populære ECCO Cup, som i 2019 fejrede 15-års jubilæum.

ECCO Cup har vist sig at have en helt uvurderlig betydning for talentudviklingen. Den giver ungdomslandstrænerne et stærkt redskab til udtagelse, den giver rytterne erfaring i at ride kür og ride under pres, og så er ECCO Cup sammen med de arrangerende klubber medvirkende til at hæve overliggeren for ridestævner.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen