Så er vinderne fundet

14-12-2022 19:17

Astrid Ø. Sørensen

Vi har udvalgt de tre bedste artikler i vores artikelkonkurrence, men hvem er forfatterne bag artiklerne, og hvad har de skrevet om?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

I slutningen af efteråret igangsatte vi her på Ridehesten for første gang nogensinde en artikelkonkurrence.

Vi har modtaget adskillige gode bidrag, som har handlet om alt fra trafiksikkerhed og ponyårenes afslutning til hesteetik og hestefysioterapi.

Efter grundig gennemlæsning har vi udvalgt de tre vindere, som hver især har skrevet en artikel, der er strøget direkte ind i vores journalisthjerter.

På førstepladsen er Sita Ramchandra Kotnis, som med artiklen ”Kloning af heste: Bioteknologi, avl og følelser” har undersøgt det fænomen, at ryttere kloner deres heste. Hun har taget udgangspunkt i Charlotte Jorst, der bl.a. har lavet kloner af sin tophest Nintendo e. Negro/ Monaco, og har desuden snakket med Steen Bo Larsen, som er reproduktionsdyrlæge på Højelse Hesteklinik samt diskuteret sagen med Lone Bøegh Henriksen, som driver HP Horses.
Med en utroligt velskrevet, relevant og lærerig artikel er der ingen tvivl om, at det er Sitas artikel som fortjener en plads i Ridehestens februarblad.

Fakta
Læs et uddrag af Sitas artikel her

Som rosinen i pølseenden er Charlotte heldigvis med på en lille online snak fra hjemmet i Reno, Nevada. Hun har faktisk netop lidt ekstra tid denne morgen, da hendes rideheste netop har påbegyndt deres rejse mod vinterly og træningsstævner i Palm Springs. Morgentræningen udskiftes således med en undersøgelse af hendes rationale i forbindelse med det nyligt udvidede hestehold. Charlotte slår en klingende latter op, da jeg spørger til hendes overvejelser i forbindelse med kloningerne. Hun fortæller, at der har været udvist virkelig meget interesse for nyheden – og at det er noget, der tydeligvis kan få folks blod i kog. Nogen bliver sure og nogen bliver glade. Folk har i hvert fald ekstremt stærke holdninger til det:

– Alle mennesker, især dem, der fordømmer det her mest, de regner jo med, at jeg tror, at resultatet bliver identisk med originalen. De går ud fra, at jeg tror, at jeg på denne måde kan komme ud at ride på Nintendo eller Zhaplin igen de næste 20 år. Men det er jo slet ikke derfor, jeg kloner!

Fold up

andenpladsen kigges der tilbage i historiebøgerne: Mette Schmeltz Pedersen har dedikeret sin artikel til DV-springhingsten Qludy, som vandt sit første DM i 1986 og repræsenterede Danmark til OL i 1992 sammen med Lone Kroman. Artiklen hedder ”Qludy – Springsportens Sorte Diamant” og vil blive udgivet her på Ridehesten.com.

Sidst, men ikke mindst, skriver Astrid Stæhr Larsen sig ind på tredjepladsen med sin personlige og rørende artikel "Stalden – et sted for mennesket" om, hvordan heste kan bruges som terapi gennem svære tider, og det er netop heste, som gør det hele lidt lettere for Astrid, der kæmper med anoreksi. Astrids artikel vil ligeledes blive udgivet her på Ridehesten.com inden længe – så glæd dig.

De tre vindere har desuden hver især vundet et gavekort til Ridehestens webshop samt modtaget personlig feedback fra en af vores redaktører. Hvis du sidder og fortryder, at du ikke deltog, så må du have lidt tålmodighed – men mon ikke artikelkonkurrencen vender tilbage en dag.

For nu er der kun tilbage at vente i spænding på, at deltagernes artikler bliver udgivet, henholdsvis her på nettet og i Ridehesten-bladet.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen