Så er aprilnummeret på gaden

02-04-2021 14:04

Magasinet Ridehesten rummer i denne måned en masse spændende faglige artikler, hvor man blandt andet kan blive klogere på juraen når man køber hest og om kastration og komplikationer. Så sætter vi selvfølgelig også fokus på Dansk Varmblods kåring og de nykårede hingste

Copyright Ridehesten.com

Kalenderen skriver april og det betyder at et nyt nummer af magasinet Ridehesten er klar og på vej rundt til vores abonnenter og forhandlere rundt i hele landet.

Aprilnummeret plejer at være et kæmpe stort blad spækket med flotte reportager og tilhørende billeder fra Hingstekåringen i Herning. Det er i år blevet erstattet af Dansk Varmblods kåring af hingste, som man kan læse mere mere om i det nyudkomne blad. 

Tema - kastration og komplikation
I denne måneds magasin sætter vi fokus på temaet kastration, som er den hyppigste operation, der udføres på heste. Her forklarer dyrlæge og professor Casper Lindegaard om forskellene mellem stående og liggende kastration, mens dyrlæge Andrea Louise Nissen giver gode råd omkring genoptræning eller pause, og  dyrlæge og professor Pia Haubro har undersøgt om kroniske smerter kan opstå efter kastration. 

Vi har bragt følgende artikler i temaet:

  • Stående eller liggende kastration?
  • Genoptræning eller pause?
  • Lever din vallak med kroniske smerter efter kastration?

Avl og Dansk Varmblods kåring af hingste i fokus
Vi går også bag om DV's kåring af hingste som foregik via en kåringsturne i uge 11. For trods alle odds, lykkedes det Dansk Varmblod at afvikle årets kåring af hingste. I bladet kan man læse om den store velvilje som var hele vejen rundt, også kan man blive klogere på fordelen ved den linenærer bedømmelse som 3-års hingstene blev bedømt ud fra for første gang. 

Så stiller vi selvfølgelig ekstra skarpt på den fremragende årgang af springhingste, en exceptionel og god afstamningsvariation hos dressurhingstene og ikke mindst de 4-årige hingste hvor Cordento II og Iron blev fløjhingste hos henholdsvis springhingste og dressurhingstene. 

Bliv klogere fagligt og kom tæt på profilerne
På det faglige område, sætter vi i denne måned blandt andet fokus på køb og salg af hest. Her kommer vi tættere på Trine Arngren Jensen som satte sin hoppe til salg på Ridehesten.com, hvor hun fik mange henvendelser og det hele endte positiv og ordnelig handel. Så zoomer vi grundigt ind på købeloven som endelig er mulig og ændre, men hvor Den Danske Dyrlægeforening siger nej

Man kan også blive klogere på hvorvidt heste kan få huller i tænderne, når dyrlæge Jesper Petersen tager os med ind i hestens mund step for step.

Blandt profilerne i denne måneds blad kan man læse om Stutteri Brix som er glad for tidlige føl også man lære den 17-årige ranglistevinder, Sophia Ludvigsen godt at kende.

Har du ikke abonnement?
Du kan bestille et abonnement på magasinet i Ridehestens HER, hvis du vil være sikker på, at bladet lander direkte i din postkasse fra næste måned. Vil du bestille aprilnummeret, finder du det i vores webshop HER.

Husk også, at du kan læse magasinet Ridehesten digitalt HER.

Copyright Ridehesten.com
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner