Optimering af rytteren – Blogindlæg til inspiration

22-06-2022 14:41

Lars Mars

Mit mål med alle mine blogindlæg her på Ridehesten, er at skabe interesse for alle de muligheder rytteren har, til at hjælpe sig selv til endnu mere udvikling, bedre præstation, eller til at vedligeholde det niveau som man har skabt, samt fokus på glæden til ridningen

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg har en stor erfaring med hvordan vi mennesker kan få det bedste udbytte af det som vi gør – ud fra den vidne skriver jeg mine blogindlæg til inspiration, om mulige optimerings-områder for rytteren, og ”mennesket inde i rytteren”, der ønsker at gøre det lidt lettere/bedre for sig selv HER.

Alt det optimerende som jeg skriver om, er gennemprøvet gennem mange års erfaring, både fra egen krop og præstationer, samt fra hjælp til ryttere og andre sportsudøvere.

Alle ryttere uanset alder og ride-niveau kan typisk optimere sig selv på et eller flere af nedenstående områder – som dermed vil hjælpe til udvikling, eller til at vedligeholde deres høje niveau.

  • Det mentale område: Til håndtering at eventuelle udfordringer - eller til at skabe nye kompetencer til fremtidens målsætninger.
  • Det fysiske område: Tillægstræning til endnu mere udvikling - eller til at håndtere eventuelle ubalancer eller mén fra tideligere skader.
  • Det optimerende område: Mere energi til optimal overskud, overblik, koncentration – med optimering af kost, væske, søvn, hvile, energiprodukter, kontrolleret vejrtrækning, samt optimering inden og under stævner.
  • Glæde og trivsel: Fokus på glæden i stedet for præstationen og resultaterne, samt hvad andre tænker. HER  

I alle sportsgrene er det en kæmpe fordel at nørde med optimeringen af sig selv som udøver – og specielt i en koncentrationssport som ridesporten, hvor der ikke er meget tid til at vise hvad rytteren og ponyen/hesten kan - og hvor fokus og koncentration, samt mange følelser er i spil.

Min filosofi er at det hele hænger sammen, og har en stor betydning for hinanden.
Jeg arbejder med en holistisk tilgang til hvordan vi får det bedste udbytte – og ligger stor vægt på, at skabe fokus på både rytteren og ”mennesket inde i rytteren”.

Gennem hele mit liv har jeg dyrket mange forskellige sportsgrene. Jeg har altid været fascineret af at udfordre mig selv, og at blive så god som muligt - også selv om at jeg ikke har haft et talent indenfor en bestemt sport.

Mit force har altid været ”viljen til at ville” og at ”se mulighederne ikke begrænsningerne” -  samt min store interesse i kroppens og hjernes potentiale, og glæden til det som jeg gør. 

Fra en tidelig alder har jeg lærte at det var nødvendigt at finde løsninger og muligheder til at blive så god som muligt. F.eks. ved at træne mere, eller anderledes, og ved at gøre mig umage med alt optimering - samt at have fuld fokus på hvad jeg vil, og hvordan jeg vil nå det.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Detaljer - nørderi – passion - glæde
Det har været glæden til det jeg gjorde/gør, samt detaljerne og nørderiet der har drevet mig – jeg er fascineret af hvad vi mennesker kan nå, med den rette indstilling og motivation. 

Derved har jeg skabt mig store erfaringer, som har givet mig en bred vifte af kompetencer til at coache, vejlede og rådgive alle sportsudøvere – uanset om det drejer sig om håndtering af eventuelle udfordringer der kan hæmme udvikling, præstation eller glæden – eller til at skabe nye kompetencer frem mod nye mål, eller til at vedligeholde et eksisterende højt niveau.

Optimerende muligheder
Så hvis du ønsker viden om optimerende og hjælpende muligheder der kan hjælpe rytteren, og ”mennesket inde i rytteren” – kan du med stor fordel dykke ned i de mange forskellige blogindlæg, og finde de emner der passer dig  HER.

Mine blogindlæg finder du på Ridehesten.com HER

Du kan også læse mere på min hjemmeside: WWW.RYTTEROPTIMERING.DK

RIGTIG GOD FORNØJELSE MED DIN OPTIMERING TIL AT NÅ DINE MÅL

Med sportslig hilsen

Lars mars

Mental- og fysisk træner, samt optimering

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner