Rigtig flot ridning på Heslegård

24-09-2022 17:13

Trine Askjær-Jørgensen

Denne weekend er der mellemrunde i Pavo og DRF's championat for unge dressurheste, og her var 5- og 6-års hestene i eftermiddags til start på Heslegård Sportsrideklub ved afdelingen i øst

Copyright Ridehesten.com
Til venstre Kathrine Springborg med Springborgs Abiza, der tog andenpladsen i 5-års-klassen og til højre vinderen af klassen: Ida Guldberg og Cocktail KI. Foto Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend er der mellemrunde i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for unge dressurheste, som afholdes to stedet i landet, nemlig på Grindsted Rideklub i vest og Heslegård Sportsrideklub i øst.

Hos 4-års hestene er hele 75 heste kvalificeret til mellemrunden, mens der blandt 5-års hestene er kvalificeret 57 heste, 6-års 37 kvalificeret og 7-års hestene 12. En række heste er fra kvalifikationsrunderne direkte kvalificerede til finalen, der afholdes på Blue Hors i uge 41. Det drejer sig om fem heste i hver af årgangene 5-, 6- og 7-års, mens 10 4-års heste er direkte kvalificerede til finalen. Når resultaterne fra de to stævner i denne weekend er kommet ind, får yderligere 30 4-års heste, 19 5- og 6-års samt ni 7-års heste billet til finalen.

Heslegård Sportsrideklub var 5-års hestene først i ilden i dag. Her var syv ekvipager til start, og vinderen af klassen blev Ida Guldberg med Cocktail KI e. Blue Hors Don Olymbrio/ Riccione (opdr. Kim Schebye), der fik 7,8 for trav, 8,7 for skridt, 8,2 for galop, 8,5 for ridelighed og 8,3 for kapacitet, hvilket gav en samlet score på 83,000.

På andenpladsen kom Kathrine Springborg med den hjemmeavlede Springborgs Abiza e. Asgard's Ibiza/ Rubin-Royal (opdr. Stutteri Springborg v/P & P Springborg). Ekvipagen fik 8,7 for trav, 8,3 for skridt, 7,7 for galop, 8,3 for ridelighed og 8,3 for kapacitet, hvilket gav en samlet score på 82,600.

Klassens resultat.

I 6-års-klassen var der 10 ekvipager til start, og sejren gik til Nadja Aaboe Sloth med Satchmo e.  Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Future Cup (opdr. Erik Mølbak), som red sig til 8,4 for trav, 8,6 for skridt, 8,6 for galop, 8,4 for ridelighed og 8,6 for kapacitet og dermed en samlet score på 85,200%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På andenpladsen kom Jan Møller Christensen på endnu et afkom efter Hesselhøj Donkey Boy, nemlig Hesselhøj Dream, der har Tailormade Lancelot til morfar. Jan har tidligere uddannet og redet faderhingsten Donkey Boy til og med Intermediaire og med stor succes ved tre UVM-finaler. Guldmedaljehingsten kommer fra præcis samme avlere, som hesten han i dag var til start på; Dorthe og Hans Jørgen Hoeck.

Ekvipagen fik 8,3 for trav, 9 for skridt, 8,6 for galop, 7,9 for ridelighed og 8,6 for kapacitet, hvilket gav i alt 84,800.

På tredjepladsen i 6-års-klassen kom Helene Melsen Picabo (SWB) e. Negro/ Briar (opdr. Kerstin Bindekrans), der fik 8 for trav, 8,2 for skridt, 8,5 for galop, 8,5 for ridelighed og 8,3 for kapacitet og dermed i alt 83,000.

Værd at bemærke er det også, at Michala Damm Frydenberg, der starter for Heslegård Sportsrideklub, tilmed var til start på Heslegård's Fürst Louis e. Fürstenball/ Heslegård's Louis, der er avlet på Heslegård Stutteri ved Marlene H. Johnsen, altså samme sted, som rideklubben holder til.

Klassens resultat.

– Der har været rigtig god stemning, og folk har været glade og godt tilfreds, virker det til. Vi har set rigtig flot ridning i dag. Kvaliteten er høj; det er gode heste og dygtige ryttere. Man forstår godt, hvorfor de er med til mellemrunden, det er fuldt berettiget. Som stævnearrangører er vi rigtig glade for at være værter for mellemrunden. Det fungerer bare rigtig godt, fortæller Rikke Juul fra Heslegård Sportsrideklub, der desuden kunne berettet om, at omtrent 14 dommere har været på kursus fra rideforbundet. Dommerne var ude for at øve sig i at dømme, så de kan rykke op på næste trin som dommere, og har siddet på tribunen og set både 5- og 6-års klasserne.

Stævnets start- og resultatlister.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen