Unge militarystjerner fundet

24-09-2023 20:47

Trine Askjær-Jørgensen

Hos Langå og Omegns Rideklub er Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge militaryheste i denne weekend blevet afviklet, og således er tre vindere fundet

Nyheden fortsætter efter annoncen

I mange år har der været afviklet championater for unge heste i dressur og springning, og det med stor succes og tilslutning. I samarbejde med den nuværende sponsor på de øvrige championater, Pavo, introducerede Dansk Ride Forbunds for første gang sidste år et championat i military for 4-, 5- og 6-årige heste.

Ideen med championatet er at sætte mere fokus på military som disciplin og at øge interessen for military generelt. Det er derfor et tilbud, landets militaryryttere og -avlere har mulighed for at tage del i, og allerede sidste år stillede mange danskavlede heste til start. Forudsætningerne for at udvikle militarydisciplinen i Danmark er ikke kun, at der findes ryttere, som ønsker at ride, men også at der er heste, som egner sig til military. Håbet er, at championaterne kan være med til at sætte skub i udviklingen af disciplinen.

I 2022 var det Haslev Køre- og Rideforening, der var værter for championatet, mens turen i år var kommet til Langå og Omegns Rideklub. Championatet afvikles i følgende klasser: 4-års i CNC80, 5-års i CNC90 og 6-års i CNC100. I blandt de deltagende var der i år et klart flertal af danskavlede heste.

I 4-års holdet blev det Amanda Bonnevie, der løb med sejren. Sammen med den skimlede hoppe Møllebækgaards Ci Magnifique e. Ci Ci Senjor Ask/ Bøgegårdens Laurino (opdr. Ditte Moesgaard) red hun til en samlet score på 38,5. Dressurprocenten lød på 65,455%, mens det på springbanen blev til 4 fejl i tiden 69,60 sek., og terrænbanen kom parret fejlfrit igennem på 4 min og 4 sek.

Mai Kaas og Skovensmindes Cassidy e. Godsend du Reverdy/ Heartbeat (opdr. Mie Elget Bergenstoff) endte på 43,0 og andenpladsen med blandt andet klassens højeste dressurscore (72,955%).

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Emilie Schultz Jørgensen og Søbjærgs Fonzie. Foto: @fredsoefoto v/Isabella Fredsøe
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 5-års holdet var ni ekvipager til start. Sejren gik til Emilie Schultz Jørgensen og Søbjærgs Fonzie e. Favorit Ask/ Crelido (opdr. Karen Lund og Kenneth Knudsen). De fik den højeste dressurbedømmelse (68,864%), en fejlfri runde på springbanen i tiden 69,13 sek. og en fejlfri tur i terrænet i tiden 4 min og 10 sek., hvilket gav en samlet score på 31,1.

På andenpladsen blev det Annika E. Andersen og Apollo Creed e. Bøgegårdens Apollo/ Solos Landtinus (opdr. Pia Gørtz Augustinus), som endte på 32,3, mens Katja Berg og Nibbit e. Grandorado TN/ Abke kom ind på tredjepladsen med 35,6.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Melissa Dahl og Søbjærgs Tornerose. Foto: @fredsoefoto v/Isabella Fredsøe

I 6-års holdet var kun to ekvipager til start, og her blev det Melissa Dahl og den mørkerøde hoppe Søbjærgs Tornerose e. Firestone/ Tailormade Temptation (opdr. Karen Lund og Kenneth Knudsen), der trak det længste strå. De fik en flot dressurbedømmelse på 71,364%, fik 4 fejl på springbanen i tiden 77,60 sek. og en fejlfri tur i terrænet i tiden 4 min og 41 sek., hvilket gav sammenlagt 32,6.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner