Peder Fredricson udskrevet

20-06-2023 18:06

Mille Albinus Hjermitslev

Den svenske springrytter Peder Fredricson er nu på vej hjem fra sygehuset, hvor han har befundet sig, siden han styrtede under LGCT i Stockholm søndag formiddag

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson og Christian K ved Falsterbo Horse Show 2018. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge Tidningen Ridsport har det svenske rideforbund meddelt, at Peder Fredricson er udskrevet fra Karolinska Universitetshospital og er på vej hjem til Grevlundagården i Skåne. 

Den populære og yderst succesfulde svenske springrytter styrtede på opvarmningen til 7-års klassen under Longines Global Champions Tour på hjemmebane i Stockholm søndag. Rytteren blev fragtet med ambulance til hospitalet og resten af klassen blev aflyst, fordi alle rytterne valgte at trække sig. 

Senere stod det klart, at Peder Fredricson havde pådraget sig en skade i nakken, men at der ikke var tale om brud. Hesten, Que Sera, blev tjekket af en dyrlæge og var ikke kommet alvorligt til skade. 

Der foreligger ikke på nuværende tidspunkt yderligere informationer om Peder Fredricsons fysiske tilstand, men blot at han er blevet udskrevet og på vej hjem. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Et interview med Peders bror Jens Fredricson klarligger dog, at Peder Fredricson er ved godt mod. 

– Som storebror er man altid urolig. Jeg tror dog ikke, at han har pådraget sig nogle skader, som sætter en stopper for hans karriere. Han kommer tilbage. 

Peder er stenhård. Derfor er jeg mere bekymret for, om han husker at give skaden tid nok og ikke vender for hurtigt tilbage. 

Opbakning og omsorg fra ridesamfundet 
Peder Fredricson er en af verdens mest vindende springryttere. Han har vundet guld ved både OL og VM med det svenske hold og blev europamester individuelt i 2017. Samtidigt er han kendt som værende sympatisk - både som rytter og menneske. Derfor har mange fans og kollegaer i både Sverige og resten af verden udvist stor bekymring for rytteren, og mange kan nu ånde lettet op over gode nyheder. Det kan man blandt andet se på Fredricsons sponsor H&M's opslag på Instagram: 

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen