Jens Erik Marcussen er gået bort

21-11-2023 12:03

I en alder 73 år sov hestehandler Jens Erik Marcussen efter et sygdomsforløb stille ind i sit hjem lørdag den 18. november 

Copyright Ridehesten.com
Poul Erik Nielsen og Jens Erik Marcussen fotograferet i forbindelse med Dansk Varmblods Gallashow i 2010. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Jens Erik Marcussen var søn af en hestehandler og havde selv en livslang karriere som hestehandler, hvor han i mange år opererede fra sin landejendom Hesselhøj på Fyn.

Igennem tiderne har han haft flere folkekendte heste, som dels var avlshingste og samtidig aktive konkurrenceheste. En af hans bedste heste var elitehingste Midt-West Ibi-Light e. Ibikus/Limelight, som han ejede sammen med opdrætteren Poul Erik Nielsen og lod den uddanne i Sverige af finske Kyra Kyrklund.

De solgte halvpart i hingsten til Blue Hors, hvor Lars Petersen fik succes med den på Grand Prix-niveau, og Midt-West Ibi-Light var rejsende reserve til OL 1996 i Atlanta.

Hingsten kom herefter til Margit Ørum, hvor den fortsatte sin karriere og senere kunne nyde sit otium. Det var også Margit Ørum, der uddannede Jens Erik Marcussens kårede DV-hingst Lillemarkens Arkibal e. Racot/Sorel (opdr. Villy Andreasen), som Hasse Hoffmann senere købte halvpart i og red, indtil den blev solgt til England.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Blandt mange kårede hingste har Jens Erik Marcussen også været ejer eller medejer af Attention, Alcazar og dens søn Alibi D, Atterupgaards Fassbinder og Atterupgaards Sastre m.fl.

Han sendte ofte sine gode heste ud til de ryttere, som han mente kunne udvikle dem videre og har bl.a. også haft heste hos svenske Minna Telde. En af de ryttere, han har haft mange års samarbejde med, er berider Jim Rasmussen, der har været ansat hos Jens Erik Marcussen på Hesselhøj og sidenhen har haft mange heste i ridning for ham.

Jens Erik var en rigtig hestemand, som virkelig kunne lide sine dyr, og samtidig var han en hård forretningsmand. Ham har jeg haft mange gode oplevelser med. Da jeg arbejdede på Hesselhøj, skulle vi en gang om måneden ind og se video af Midt-West Ibi-Light og Kyra Kyrklund. Den hingst var hesten i hans liv, fortæller Jim Rasmussen.

Jens Erik Marcussen efterlader sin hustru Grethe Marcussen og deres døtre Karen og Louise. Begravelsen finder sted lørdag den 25. november kl. 11.00 fra Roerslev Kirke.

Æret være Jens Erik Marcussens minde.

Copyright Ridehesten.com
Jens Erik Marcussen ved hingstekåringen i Herning i 2017. Foto: Ridehesten.com/Nanna Nørgård
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner