Carina og Cathrine er klar til Saab Top 10

26-11-2021 09:24

Der er lagt op til en spændende weekend med dressur i absolut topklasse, når der ved Sweden International Horse Show skal rides det prestigefyldte Saab Top 10 Dressage. Både Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth er ankommet til Stockholm, hvor de er klar til at indtage Friends Arena

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det bliver uhyre spændende når ti af verdens bedste dressurryttere i denne weekend mødes for at ride om de eftertragtede placeringer i Saab Top 10, som afholdes i Friends Arena, Stockholm. Både Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth er qua deres positioner på FEI's verdensrangliste blevet inviteret til stævnet og det gør det bestemt ikke mindre spændende at følge de kommende dage.

Dufour kommer til Stockholm som titelforsvarer, da hun i 2019 vandt Saab Top 10 Dressage på Atterupgaards Cassidy. Denne gang medbringer hun sommerens EM-medaljevinder, Bohemian e. Bordeaux/Samarant, skal gå sit første stævne siden EM i Hagen. 

Det bliver første gang at Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) skal prøve kræfter med Saab Top 10, men med en andenplads ved World Cup'en i Herning for lidt over en måned siden, er der ikke tvivl om ekvipagen kommer til Stockholm for at blande sig i toppen.

Fakta
Livestreaming ved Saab Top 10

De andre år har man på de svenske kanaler, SVT1 eller STV2, kunne se dressuren, men i følge deres programplanlægning, er det ikke tilfældet i år. Der kan derfor kun købes adgang til livestreamning via den officielle hjemmeside HER eller hvis man medlem hos Horse & Country HER

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Oprindeligt var det meldt ud at Isabell Werth også ville komme til start, men hun fremgår ikke af masterlisten og er i stedet erstattet af svenske Jennie Larsson. Det ændrer dog ikke på at der bliver hård konkurrence, da OL og EM-guldvinderen Jessica von Bredow-Werndl har taget TSF Dalera e. e. Easy Game/Handryk BB med. 

Se masterlisten HER

Alle start- og resultatlister vil kunne ses her

Grand Prix-klassen begynder lørdag klokken 11.00, mens küren starter klokken 10.30 på søndag.

Fakta
Åben træning fredag

Nyt i år er at publikum vil kunne deltage i rytternes forberedelser gennem en åben træning fredag ​​formiddag. Her kan man blive inspireret af, hvordan verdens bedste dressurryttere træner før weekendens opgør i Saab Top 10 Dressur, som samtidig kommenteres af Per Sandgaard.

Flere danske deltagere i Stockholm
Det er dog ikke kun Carina og Cathrine som er taget til Stockholm for at repræsentere de rød/hvide farver. Det er også militaryrytteren Peter Flarup, som på Fascination e. Favorit Ask/Lando (opdr. Jørn-Ove Jørgensen) skal ride indendørs terrænspringning. World Cup Finalen i Tölt byder også på dansk deltagelse, da både Sys Pilegaard på Abel frá Tyrevoldsdal og Julie Christiansen på Sölvi frá Barkarsstödum er klar til at indtage Friends Arena. 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing