Nye elever tager alle forholdsregler på Tronsøskolen

11-08-2020 18:00

Marie Helene Rigård Rohleder

I søndags flyttede 130 unge mennesker ind på Tronsøskolen. I det nye efterskoleår er der blevet skruet op for hygiejnen og håndsprit 

Copyright Ridehesten.com
Dressurtræner Bjarne Nielsen til indvielsen af den nye ridehal på Tronsøskolen i 2018. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et nyt efterskoleår er begyndt for mange unge mennesker landet over. Tronsøskolen er en efterskole og en fri fagskole, som ligger tæt ved Grindsted. Skolen har en meget eftertragtet hestelinje, Tronsø Equestrian, hvor der blandt andet er mulighed for undervisning af berider Bjarne Nielsen og Lars Trier Kjøller. 

I søndags ankom 130 elever, hvor af cirka 60 af dem, skal gå på Tronsø Equestrian. 

Copyright Ridehesten.com
Første skoledag for eleverne på Tronsø 20/21. Foto: privat

– Nu starter vi med et nyt hold, som fra starten af skal efterleve kravene om øget hygiejne, brug af håndsprit, primære kontaktgrupper og øget rengøring. Vi tager vores forholdsregler i forhold til corona og håber på, at vi kan få et rigtig dejligt efterskoleår uden afbrydelser, siger Toni Hessner, som er forstander på Tronsøskolen. 

Copyright Ridehesten.com
Toni Hessner. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Eleverne er inddelt i primærgruppe på 25-30 stykker, hvilket svarer til dem, der bor på en værelsesgang. Når eleverne er sammen med andre i sin primære gruppe, så gælder afstandskravet på 1 meter ikke. Men hvis eleven er sammen med andre elever uden for primærgruppen, så skal der holdes 1 meters afstand. 

– Både elever og forældre har taget det rigtig pænt, og vi har ikke oplevet nogen modstand eller protester. Alle er gode til at forsøge at få det bedste ud af situationen, siger Toni Hessner. 

Copyright Ridehesten.com
Glade elever på første skoledag på Tronsø i søndags. Foto: privat

Derudover skal eleverne vaske eller spritte hænder, når de går ud af et lokale og inden, at de skal spise sammen. Her er der også faste pladser i klasselokalerne og i spisesalen, og der skal gøres rent på værelserne en gang om dagen.  

 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev