Nye corona-restriktioner skaber problemer for rideskoler

11-12-2020 19:00

Kristine Bjørg Frank Bojsen

I torsdags blev det meldt ud på pressemødet, at 69 kommuner er underlagt skærpede corona-restriktioner. Ridehesten.com har talt med formand for Brande Sportsrideklub, Susanne Rasmussen, som fortæller om hvilke udfordringer restriktionerne skaber

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nedlukning af idræt- og foreningsaktiviteter og et forsamlingsforbud på 10 personer. Dette er realiteten for tusindvis af ryttere, der har deres hest opstaldet i en af de 69 ramte kommuner.

Dette forbud betyder blandt andet, at rytterne ikke må bruge rideklubbernes ridehaller.

Derfor er hashtagget #ridehallererudendørs flittigt blevet brugt på diverse sociale medier, af frustrerede ryttere, de seneste dage. Hashtagget blev skabt af Dansk Ride Forbund, da de delte Ulf Helgstands kronik omkring problemstillingen.

Hos Brande Sportsrideklub deler formand, Susanne Rasmussen, Ulf Helgstrands bekymringer omkring forbuddet mod at bruge ridehallerne

Copyright Ridehesten.com
Brande Rideklubs formand Susanne Rasmussen, billedet er fra 2017. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen

Hvem har udendørs bundforhold til det? Vi går på arbejde, vi kan jo ikke ride ude i mørket, fortæller Susanne, og fortsætter med at rose Ulf Helgstrands kronik. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er yderst relevant at der skal gives en dispensation såen ridehal kan betragtes som en indendørs sportshal. Ulf Helgstands brev er fint og meget aktuelt lige nu, siger Susanne Rasmussen. 

Hun ærgrer sig og fortæller, at man sagtens kunne lave en forsvarlig ordning, der tager hensyn til alle de sundhedsfaglige foranstaltninger. Brande Sportsrideklub har 60 heste opstaldet og to ridehaller.

– Vi vil godt kunne lave et system, så vi rider rundt tre stykker ad gangen, og på den måde kunne vi sagtens overholde afstandskrav, siger Susanne Rasmussen. 

Elevundervisning bliver lukket ned, men heldigvis kan Brande Sportsrideklub holde deres ridefysioterapi kørende, da det ikke går ind idræt- og foreningsaktiviteter.

Læs mere om de nye corona-retningslinjer her

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen