Hattrick ved DM i Hest

12-06-2021 14:48

Marie Helene Rigård Rohleder

Avl

Michelle Tovgaard og Emilie Thomasen på 19 år vandt DM i hest for tredje år i træk. DM i Hest er en konkurrence fra Ung i DV, hvor de kårer Danmarks klogeste hestehoveder

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre: Formand for avlsledelsen Inge Madsen, vinder af DM i Hest Emilie Thomasen og Michelle Tovgard, formand for Dansk Varmblod Jan Pedersen og Sophie Asp, ansvarlig for Ung i DV. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De to springryttere Michelle Tovgaard og Emilie Thomasen på 19 år mødte hinanden på TronsøSkolens hestelinje tilbage i 2017.

De seneste tre år har de deltaget i Ung i DV’s populære konkurrence DM i Hest under team-navnet ”TS for the win”, hvor TS selvfølgelig står for TronsøSkolen. Og alle årerne har de to dygtige ryttere vundet.

Copyright Ridehesten.com
Emilie Thomasen og Michelle Tovgaard som vandt DM i Hest 2021. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

– Vi er super glade for at vinde igen. Det er en rigtig god konkurrence, som hjælper os med at holde os opdateret på alt, hvad der er værd af vide om avl, sport og management af hesten, fortæller Michelle og Emilie fra Vejle. Emilie går til daglig i 2.g i gymnasiet, og Michelle et netop blevet student og skal nu have et sabbatår, hvor hun vil arbejde som tømrer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

DM i Hest er en konkurrence fra Ung i DV, som år for år har øget antal deltagere. Du skal være mellem 12-20 år for at deltage, og her skal holdet så gennem flere runder, hvor de skal være på spørgsmål om alt fra avl, sport, sundhed, sygdomme, træning og management af den moderne sportshest.

Copyright Ridehesten.com
Formand for avlsledelsen og hovedbestyrelsesmedlem af DV, Inge Madsen, foran alle finalisterne i Ung i DV. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

– DM i Hest er med til at udbrede kendskabet til Ung i DV. Vi oplever en god opbakning til konkurrencen, og vi er stolte af de mange dygtige unge ryttere, som hvert år gør deres bedste i konkurrencen. Der skal også lyde en stor tak til vores sponsorer, som har sponsoreret de mange flotte ærespræmier. Herunder Rider by Horse, Eskadron, Blue Hors og Horseline, fortæller Inge Madsen, som er formand for avlsledelsen i Dansk Varmblod og ansvarlig for Ung i DV fra DV’s hovedbestyrelse.

Copyright Ridehesten.com
Alle finalisterne ved DM i Hest. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Ung i DV er en klub for alle hesteinteresserede mellem 8-25 år. Her arrangeres forskellige uddannelsesforløb, kurser og faglige oplæg. Foreningen afholder blandt andet kurser om mønstring, bedømmelser af løsspringning og faglige oplæg om hestens sundhed.

DM i Hest er en konkurrence på hestefaglig viden. De indledende runder er bygget op som en quiz på nettet, hvor alle hjælpemidler er tilladt. De 5 hold med de højeste point er med i finalen, og i finalen skal de svare på spørgsmål fra et opgaveark, uden hjælpemidler.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner