Nu reagerer Ulf Helgstrand på DRF's situation

24-09-2024 19:20

Diskussioner, anklager, beskyldninger og uenigheder er noget af det, der fylder mest hos Dansk Ride Forbund lige nu. Efter det er kommet frem, hvordan samarbejdet i DRF's bestyrelse mildest talt bløder, har vi talt med forbundets tidligere formand. Hvad mener han?

Copyright Ridehesten.com
Nu reagerer DRF's tidligere formand, Ulf Helgstrand, på situationen i DRF. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Samarbejdet i Dansk Ride Forbunds bestyrelse er i disse dage blødende. Det hele startede med at formand, Dan Boyter, i fredags berettede om længere tids udfordringer internt i bestyrelsen. Ikke nok med det, kom det også frem, at der er stor uenighed vedrørende Dansk Ride Forbunds formand for springudvalget, og hvorvidt han skal blive på posten. Efterfølgende har de fire bestyrelsesmedlemmer, der står i opposition til formanden, kommet med et modsvar til Dan Boyters udtalelse. I går modsvarede formanden Dan Boyter så de fire bestyrelsesmedlemmers udtalelse, og i dag, er Dan Boyter og næstformand, Ditte Bach Sørensen, så blevet indklaget til DIF's Etiske Komité

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand har været formand for DRF fra 2003-2024. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Med andre ord: Bestyrelsen i Dansk Ride Forbund er splittet i atomer, og samarbejdet er en by i Rusland. Hvor er det gået galt, og hvad skal der ske herfra? Det har Ridehesten spurgt tidligere formand, Ulf Helgstrand om. Ulf Helgstrand har været formand for Dansk Ride Forbund siden 2003 og har dermed stået i spidsen for ridesporten i over 20 år. Efter Ulfs søn, Andreas Helgstrand, røg i vælten efter dokumentaren "Hestemilliardærens hemmeligheder", hvor Operation X havde sendt en muldvarp ud for at filme dagligdagen hos Helgstrand, valgte han i september 2023 at tage orlov på grund af inhabilitet grundet familiemæssige relationer. I januar i år, valgte Ulf Helgstrand så at gå af som formand for Dansk Ride Forbund, og herefter blev nuværende formand, Dan Boyter, valgt til repræsentantskabsmødet i april, men nu ser skibet ud til at synke langsomt for samarbejdet i forbundet. 

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand og hans søn, Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

I en nyhed tidligere på dagen, kom det frem, at bestyrelsen havde besluttet tilbage i marts 2024, at DRF's formand fremover skal modtage et fast årligt honorar på 200.000 kroner. Det for at anerkende den indsats og det engagement det kræver, at være formand, dermed er det altså noget Ulf Helgstrand i sin tid som formand for Dansk Ride Forbund, aldrig har modtaget. Ulf Helgstrand har altså i 21 år stået frivilligt i spidsen for Dansk Ride Forbund og ridesporten. Derfor er han en yderst erfaren herre, der bedre end nogen anden, kan sætte sig ind i de udfordringer, forbundet står overfor lige nu. 

Men hvad så nu? Det spurgte vi Ulf Helgstrand om:

Formanden for DRF har i min optik, i den situation forbundet har bragt sig i, ikke andre muligheder end at forsøge at få klubbernes opbakning til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde med en dagsorden, der kan afgøre om han har opbakning eller ej. Der er imidlertid flere forhold, der skal afklares inden et sådant møde, hvis sporten organisatorisk kan komme videre, siger Ulf Helgstrand om rideforbundets nuværende situation. 

Men er det kun formanden, der skal handle på situationen? 

De fire bestyrelsesmedlemmer i opposition skal også være villige til at nedlægge deres mandat, såfremt formanden skulle få opbakning til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Ellers er vi lige vidt, udtaler Ulf Helgstrand. 

Ulf Helgstrand er med sine 21 år som formand i Dansk Ride Forbund en yderst erfaren herre, men selv han stiller sig kritisk over for, hvordan situationen bedst løses:

Har de fire opponenter en modkandidat, så klubberne kan tage stilling til, hvem de synes, der skal stå i spidsen for forbundet? Stiller den samlede bestyrelse mon deres mandat til rådighed? Det er en stor mundfuld til et enkelt møde, siger Ulf Helgstrand, og fortsætter: 

– Jeg har tidligere givet udtryk for, at vores dejlige sport ødelægges af interne personlige stridigheder, og nu har jeg desværre fået det bekræftet. Det eneste rigtige, er at lade fagligheden hjælpe DRF ud af denne enorme krise, herunder også på hestevelfærdsområdet, siger Ulf Helgstrand og afslutter: – Jeg håber alle vil forstå betingelserne for at sporten kommer videre. God arbejdslyst, lyder det fra den tidligere formand. 

Mange i ridesporten undrer sig over udfordringerne i bestyrelsen, og derfor dækker vi sagen her på Ridehesten.com i et forsøg på at give jer læsere et overblik. Det forsøger vi at gøre på sagligste vis og lader alle parter komme til orde.

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand håber at sporten kommer videre. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner