Mai Tofte Olesen vinder pris i Sverige

29-07-2024 20:13

Danske Mai Tofte Olesen tog i weekenden turen til Sverige for at starte landsstævne. Med sig havde Mai sit nye Grand Prix-håb, og det blev til en sejr alle tre dage, der desuden resulterede i den prestigefyldte Meetingpris

Copyright Ridehesten.com
Mai Tofte Olesen tog tre ud af tre sejre i Sverige i weekenden. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den internationale dressurrytter Mai Tofte Olesen havde taget DV-vallakken Almroths Santiago e. Sezuan/ Quaterback (opdr. Dorte Andersen) med sig til den svenske rideklub Laholm Ryttarförening i weekenden. Ekvipagen, der har dannet par i fem år, red i fredags Prix St. George til 70,44% og tog sejren. Den stime fortsatte de i lørsdagens Intermediare I, hvor de vandt med 71,67%. Søndag kunne Mai for tredje gang stille sig øverst på skamlen efter ekvipagens sidste klasse, igen en Prix St. George, til 72,45% og med næsten 5% ned til andenpladsen. 

Bill Hamiltons Meetingpris uddeles hvert år til stævnet til den ekvipage, som har redet til de sammenlagte højeste procenter. Der var klasser på både distrikts- og landsstævneniveau fra LA til Grand Prix, og der var dermed mange ryttere i kamp om prisen. Med de tre ridt til over 70% blev det Mai og Santiago, som modtog prisen og blev æret.

Copyright Ridehesten.com
Med det samlede bedste resultat vandt Mai Meetingprisen. Mais mand er desuden med på billedet, og Mai fortæller, at hende og arrangørerne insisterede på, at han skulle med på billedet, selvom han ikke ville. Han er nemlig flittig som både groom, videooptager mm. Foto: Privat.

Landsstævne i udlandet
Der bliver årligt afholdt ca. 20 landsstævner for heste i dressur i DRF-regi, men hvis disse ikke passer med stævnekalenderen er det også muligt at starte landsstævner andre steder - bl.a. i Sverige. Mai, der er bosat på Sjælland, har startet til stævnet i Laholm mange gange og med flere forskellige heste. Hun har kun godt at fortælle om det svenske stævner og udtaler:

– Det er altid en fornøjelse at gæste den Hallandske rideklub. Vi er kommet der i mange år, og alle mine heste har konkurreret i Laholm. Banerne er super gode, og opstaldningen er i faste bokse er lige ved siden af banerne. Alle er søde og hjælpsomme.

Copyright Ridehesten.com
Mai og Santiago til et tidligere landsstævne på Kirstinelund Rideklub. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Hastværk er lastværk
Mai lever af at ride og undervise og har startet Grand Prix på flere forskellige heste. Karriens højdepunkt var World Cup Finalen i Omaha i USA i 2017, hvor hun med sin tidligere partner DV-hesten Rustique e. Heslegårds Rubin/Midt West Ibi-Light (opdr. Anne Dueholm Nielsen) kom med på et afbud og red mod de største navne indenfor dressuren. 

Den 10-årige Santiago, der var med i Sverige, er det næste Grand Prix-håb, men det nytter ikke at skynde sig, lyder det fra Mai:

– Santiago er godt på vej mod Grand Prix, men han mangler endnu styrken til det allersværeste. Jeg håber at debutere i Intermediare II indenfor det næste halve år, men han får al den tid, han har brug for. Hastværk er lastværk, fortæller Mai, der i øvrigt rider undervisning ved den ikoniske danske dressurrytter Anne Grethe Törnblad.

Med weekendens sejre i det svenske kan ekvipagen nu fortsætte træningen mod Grand Prix med et godt selvtillidsboost i bagagen. 

Copyright Ridehesten.com
Mai og Rustique i 2016, hvor de blev nr. 4 til DM i dressur. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner