Rustique er i sit livs form

06-10-2019 11:59

Camilla Tiefensee Schrøder

Selvom man har en 17-årig hest, kan man stadig blive ved med at forbedre sig, fortæller Mai Tofte Olesen, som slog personlig rekord i kür ved dressurstævnet i Kristiansand i går

Copyright Ridehesten.com
Der er stadig masser af krudt i Rustique, fortæller Mai Tofte Olesen, som har en lang og glorværdig karriere bag sig med den nu 17 år gamle DV-vallak. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Mai Tofte Olesen red ud af sin sidste piaffe-piruette og sluttede med passage ned ad midterlinjen kunne hun allerede se, at hoveddommeren Trond Asmyr sad med et stort smil på læben.
– Der vidste jeg, hvor godt det var gået, fortæller dressurrytteren, som i går opnåede sin til dato bedste score i kür på 74.870% sammen med DV-vallakken Rustique e. Heslegård's Rubin/Midt-West Ibi-Light (opdr. Anne Dueholm Nielsen).

17-årig og i sit livs form
Den firestjernede dressurdommer sagde efter ridtet, at han aldrig havde set hende ride så godt før, og det var også den fornemmelse, Mai Tofte Olesen selv havde haft i træningen op til stævnet.
– Jeg havde en idé om, at hvis vi rider fejlfrit, så kan vi gøre det bedre, end vi nogensinde har gjort før, fortæller hun og fortsætter: – Han gik også rigtig godt i Stockholm i sommers med 70 i Grand Prix og knap 74 i kür. Ved det her stævne ville jeg ud og vise, at man altså stadig godt kan forbedre en 17-årig hest. Han er ikke på vej mod pension, tvært imod er han i sit livs form og har aldrig været bedre end nu, selvom han er 17 år.

Grand Prix'en var en skuffelse
Stævnet i Kristiansand startede ellers med en skuffelse i torsdagens Grand Prix, som langt fra var tilfredsstillende for Mai Tofte Olesen, selvom hun blev klassens vinder med 68,32%.
– Jeg ville gerne have været over 70%, men vi fik fejl i begge serier. Han virkede som om, han ikke var helt igennem, og det kom lidt bag på mig. Han samlede bagbenene og lavede et par fejl, som han lavede for tre år siden og ikke har lavet længe, og jeg tænkte: hvad skete der dér? Men så fik vi redet næste morgen igen, og i aftes var han superfin. Topfrisk og energisk, og det hele lykkedes. Det er det bedste, han har gået nogensinde, og det ville jeg ønske, jeg også kunne have vist i Grand Prix'en, fortæller Mai Tofte Olesen.

Bedre end Omaha
Hun husker stadig tilbage på World Cup-finalen i Omaha i 2017 som et lysende højdepunkt i hendes karriere med Rustique. Ekvipagen opnåede den dag 74,3%.
– Der gik han som lyn og torden og satte ikke en hov forkert. Den oplevelse står som noget helt unikt, og det var ikke helt set samme i går, for der fokuserede jeg virkelig på ikke at lave fejl. Vi arbejdede lidt hårdere for sagen i går, men til gengæld fik vi også lidt mere for det, siger den 52-årige dressurrytter.
Hun håber nu på udtagelse til World Cup-stævnet i Mechelen og det internationale dressurstævne på Blue Hors til november.

Roser stævnets faciliteter
Alle de ydre rammer omkring stævnet i Kristiansand har været tip-top.
– Det har været en superfin tur og et dejligt sted at være. vi har stået fint i stalden, banerne har været fine, tiderne blev holdt og alt udenom har været godt. Og så har det også været smadderhyggeligt at være af sted med alle danskerne, som red lilletur.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen