Kan krybbebidning være en reaktion på mavesår?

18-04-2011 15:12

Maja Golles

Forskning har givet forskerne grund til at mene, at heste, som er krybbebidere kan lide af et maveproblem – og at foderet kan have indflydelse på udviklingen af denne staldunode
Copyright Ridehesten.com
Det er blevet rapporteret, at mange krybbebiderheste, udvikler denne adfærd tidligt i livet – omkring fravænning. Undersøgelser af denne adfærd viser, at krybbebidning i nogen grad hænger sammen med kosten og det generelle management af heste og føl. (Foto: Ridehesten.com)

Endnu har forskning ikke klart identificeret den specifikke årsag til stereotype adfærdsmønstre hos heste. Og dermed heller ikke givet en entydig opskrift eller endelige metoder til at reducere eller forebygge dem. Imidlertid har den forskning, der er blevet foretaget, givet forslag til nogle teknikker og fodringspraksis, der kan forebygge eller i det mindste reducere hyppigheden af episoder. Forskning har også givet forskerne grund til at mene, at heste, som er krybbebidere, i visse tilfælde kan lide af et maveproblem – og at foderet kan have indflydelse på udviklingen af denne staldunode. Læs mere om dette i magasinet Ridehestens aprilnummer.

Læs om foderets eventuelle relation til krybbebidning i magasinet Ridehestens aprilnummer!

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen