Thomas Bach Jensen
Kære Eva, kære Foreningen Hestebranchen.
Det var med stor nysgerrighed og positive forventninger, jeg læste dit debatindlæg bragt på Ridehesten.com den 3. april.
Med overskriften ”Tid til at stå sammen!” forventede jeg at læse, at du ville erklære jeres forening klar til at indgå samarbejde med de etablerede parter i hestebranchen, herunder især Dansk Ride Forbund, der som den største forening repræsenterer 56.000 ryttere i Danmark. Vi har nemlig brug for at vise, at hele hestebranchen står sammen og er enige om tiltag, der – som du argumenterer for – bygger på faglighed. Kun på denne måde har vi en chance for at påvirke kommende lovtekster og bekendtgørelser.
Jeg forstår dit behov for at samle alle gode kræfter og reagere på de angreb, hestesporten har oplevet det seneste halvandet år. Jeg forstår din frustration over mangel på ageren fra den tidligere bestyrelse i Dansk Ride Forbund. Jeg forstår til fulde dit behov for at gøre noget!
Agnete Berner Lemvig, 39 år, er tidligere dressurrytter og har som U18- og U21-rytter redet på landsholdet. Hun er ikke længere aktiv rytter, men avler dressurheste i Dansk Varmblods regi.
Agnete har en master i Msc International Business & Emerging Markets fra University of Edinburgh og arbejder som Senior Talent Acquisition Consultant i Arla Foods.
Hun er gift, mor til to og bor på Clausholm ved Randers, hvor hun også er vokset op. Ved Dansk Ride Forbunds repræsentantskabsmøde i næste uge er Agnete Berner Lemvig på valg til bestyrelsen. Hun er i dag 1. suppleant.
Men det må og skal være Dansk Ride Forbund, der på vegne af den samlede hestebranche (som er organiseret i Forum for Hestevelfærd) indgår i dialog med lovgivere. Det er nødt til at være Dansk Ride Forbund af den simple grund, at det bliver rideforbundet, der skal stå til ansvar overfor ministeren, politikerne, pressen, Team Danmark og andre interessenter, ligesom det bliver rideforbundet, der skal implementere eventuel ny lovgivning, der vedrører ridesporten. Ydermere er det Dansk Ride Forbund, der er organiseret under FEI, og kan foreslå og skal efterleve internationale reglementer indenfor eksempelvis bedømmelser.
Pointen med at være en forenet hestebranche (her mener jeg ikke din forening, men de parter, der er organiseret Forum for Hestevelfærd såsom Dansk Varmblod, Hestens Værn, Dansk Varmblod, Dansk Islænderforening, Dansk Ride Forbund og mange flere) er vigtig. Mon ikke Ministeren konkluderer, at der må være intern splittelse i hestebranchen, når flere interessenter ukoordineret ønsker foretræde? Det er ikke et signal, der gavner hverken din forening eller resten af branchen til trods for, at vi har det samme mål.
Det er mit ønske, at du og din forening i større grad vil samarbejde med Dansk Ride Forbund om at nå i mål med forbundets strategi ”Sammen om Hestevelfærd” – vi er kommet godt for start og har fortsat brug for alle gode kræfter for at bevare og udvikle vores sport og forbedre vores image. Jeg er sikker på, at jeres engagement kan styrke vores indsats yderligere.
Slutteligt vil jeg rette en appel til alle, der som Eva Götzsche ønsker at styrke sportens image og sikre en positiv fremtid for sporten: Organiser jer! Sørg for at blive medlem af en af de foreninger, der arbejder i regi af Forum for Hestevelfærd. Husk at forny jeres klubmedlemsskab – det betyder også noget lokalpolitisk, at rideklubberne har en vis størrelse og dermed en større stemme.