Nina Marie Villadsen
Selvom vi forsøger at give hesten en så optimal uddannelse som muligt, går det ikke altid sådan som vi kunne ønske – man kan godt komme i problemer. Der findes så forskellige hjælpemidler, som kan være med til at løse op for de problemer.
Glidetøjlen er, hvis den er brugt korrekt, et hjælpemiddel – ikke et tvangsmiddel. Den skal bruges til at lede – ikke tvinge – hesten ind i rette form. Glidetøjlen, når den anvendes på den rigtige måde, skal møde hesten, når den slår fra – og give efter, når hesten giver efter.
Hvis glidetøjlen stadig er stram, når hesten giver efter, oplever den ikke sin eftergivenhed som en ros, for biddet er stadig stramt i dens mund. Det medfører, at hesten vil gå endnu mere imod glidetøjlen, og den dag man tager glidetøjlen af, vil man opdage, at man ikke har løst problemet – men gjort det endnu større.
I magasinet Ridehestens februarnummer kan du læse en masse om glidetøjler; om hvordan de ifølge Hasse Hoffmann benyttes korrekt, nyeste forskning i brugen af glidetøjler, hvordan og hvornår en række ryttere selv benytter glidetøjle og meget meget mere.
Læs meget mere om glidetøjler i det store tema i magasinet Ridehestens februarnummer.