Hvornår bliver Totilas rask?

23-04-2013 13:19

Matthias Alexander Rath har for nylig udtalt, at tophingsten tilsyneladende heler langsommere end forventet fra sin sidste skade

Copyright Ridehesten.com
Totilas og Matthias Alexander Rath. (Foto: Ridehesten.com)

Til avisen Die Welt har den tyske dressurrytter Matthias Alexander Rath udtalt, at man endnu ikke kan give noget tidspunkt for, hvornår Totilas igen er klar til at vende tilbage til stævnebanerne efter den skade han i januar pådrog sig, da han sprang af fantomet.

Journalisten spurgte Rath om, hvorvidt skaden betød et endeligt for hingstens karriere på de internationale stævnebaner, hvortil Rath svarede; - Disse rygter er bulls..t. Totilas har fået en knæskade i forbindelse med avlsarbejdet i januar, men ellers har han det rigtig godt. Han er ikke en sportinvalid. Vi ser frem til øjeblikket, hvor han igen kan ses i konkurrence.

Rath mener, at CHIO Aachen i slutningen af juni ville være mulig, men han undlod at nævne EM-stævnet i Herning til august. - Men jeg kan ikke give nogen dato. Ophelingsprocessen for Totilas’ skade er langsommere end forventet. Vi må nu se på, hvor godt det går med den intense træning. Totilas skal genopbygge muskler, og vi skal arbejde sammen igen.

Den sorte hingst e. Gribaldi/Glendale har været gennem en masse siden han blev solgt til Paul Schockemöhle og Ann Kathrin Linsenhoff, der er Matthias’ stedmor, tilbage i oktober 2010.

Først skulle den nye ekvipage Rath-Totilas debutere ved det firestjernede CDI Horses and Dreams I Hagen i april 2011, men grundet en skade blev debuten udsat til München en måned senere.

Familien stod bag en massiv kampagne for ekvipagen, inklusiv Totilas-tøj, og træningen blev forestået af Matthias’ far, Klaus Martin, men resultaterne levede ikke op til hingstens resultater under hollandske Edward Gal, der inkluderede verdensrekorder I alle tre Grand Prix-klasser.

En mindre intensiv stævneplan blev lagt for 2012, hvor ekvipagen sigtede mod OL i London, men efter gode resultater både i Hagen og ved de tyske mesterskaber i Balve, blev Matthias angrebet af kyssesyge og var ikke i stand til at ride.

Efter OL overtog den tidligere hollandske landstræner Sjef Janssen træningen af ekvipagen. Matthias blev droppet fra det tyske A-landshold pga. manglende præstationer, og i januar pådrog Totilas sig så en knæskade på fantomet.

Til hollandske Hoefslag henviser Sjef Janssen til Murphys Lov, da han udtaler: - Alt der kan gå galt, vil gå galt.

Endvidere anmeldte dyrerettighedsorganisationen PETA Totilas’ ejere for bl.a. grove træningsmetoder, men disse anklager blev dog afvist af retten i Frankfurt.

Til Die Welt udtaler Matthias, at målet for Totilas nu er OL i Rio de Janiero 2016, hvor Totilas vil være 16 år gammel. - Først og fremmest arbejder vi nu på et stævne-comeback. På lang sigt er målet at komme til OL i 2016.

Kilde: Dressage News

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald