Hestesport opfattes acceptabelt

20-06-2023 06:38

Charlotte Kusk Berwald

Ny undersøgelse fra analyseinstituttet Yougov belyser befolkningens opfattelse af hestesport, og i undersøgelsen er der flere interessante pointer, herunder at befolkningen især bekymrer sig om dyrevelfærd

Copyright Ridehesten.com
Ridesport bliver generelt set som en god ting. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Sørensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Heldigvis accepterer de fleste, at heste bruges til ridesport.

57% accepterer hestesport
Den nok vigtigste pointe i undersøgelsen er, at 57% af befolkningen finder det acceptabelt, at heste benyttes til sport og ridning i almindelighed, mens modstanderne mod dette udgør 15% af befolkningen. Undersøgelsen påviser også, at kun 2,3% af befolkningen har regelmæssig omgang med heste, og det skaber dermed en situation, hvor hestesporten – modsat massesportsgrene som eksempelvis fodbold – har relativt få, men dedikerede udøvere.

Undersøgelsen rejser et rødt flag angående dyrevelfærd, hvor data kan tyde på, at netop det udgør den største trussel mod sportens accept i den brede befolkning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mere eksponering, flere bekymringer
Undersøgelsen påviser således en sammenhæng mellem hestesportens eksponering, folks bekymringer udi dyrevelfærd og manglende interaktion med heste. Jo mindre folk til dagligt har med heste at gøre, jo mere lader dyrevelfærd til at bekymre dem, når de udsættes for mere eksponering og omtale af hestesport. Omvendt viser undersøgelsen også, at de, der regelmæssigt har med heste at gøre – men som altså er en meget lille gruppe i sammenligning med de, der ikke har – reagerer mere positivt på eksponering og finder sig trygge i de forholdsregler, der tages udi dyrevelfærd.

Dermed står man altså i en situation, hvor mere omtale af hestesport gradvist også vil rejse flere bekymringer i befolkningen som helhed.

Roly Owers fra World Horse Welfare udlægger da også netop fortsat forbedret dyrevelfærd som nøglen til at bevare den offentlige accept af sporten.

– Vi må altid tage vidensbaserede valg med udgangspunkt i videnskaben, og den her undersøgelse viser tydeligt, at vi aldrig må vige tilbage for at blive bedre for at sikre den fortsatte accept af vores sport, udtaler han.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen