Jesper Nielsen mønstrede sig til en medalje

09-03-2014 13:59

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Traditionen tro uddeler Hestens Værn en medalje til en mønstrer, der både har dygtighed og fokus på hestens velfærd
 

Der er røget en del kilometer i benene på Jesper Bisgaard Nielsen under årets hingstekåring. Som ansat på hingstestationen Katrinelund har han været i den anden ende afi tøjlerne på en lang række heste, runde efter runde i ridehusbunden.

- Det er bestemt ikke nogen nem opgave at klargøre en hingst. Det kræver erfaring, tålmodig og medfødt flair. Mange har gjort et flot stykke arbejde, men især én har fanget kåringskommissionens øjne, sagde Karina Christiansen.

Han modtager årets mønstringsmedalje fra Hestens Værn, der hvert år hylder en mønstrer, som med fokus på hestens velfærd får den fremvist bedst muligt.

- Det er fedt - det er jo det, man går efter, sagde Jesper Nielsen efter han med en unghingst i hånden havde løbet en æresrunde i Hal M.

Han tørrer sveden af panden.

- Det var hårdt - faktisk den hårdeste runde. Det skyldes nok spændingen og stemningen, siger han.

Den unge mønstrer har været ansat på Katrinelund i tre år og har desuden været aktiv i Ung i Dansk Varmblod, hvor tre af hans holdkammerater fra VM for ungavlere allerede har vundet konkurrencen.

- Jeg havde tænkt, at det måtte være min tur, griner Jesper Nielsen.


 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen