Workshop om velfærd

18-04-2015 17:42

Britt Carlsen

Rideforbundets forbundsdag i Rold sluttede med en workshop, hvor deltagerne blev opdelt i fire grupper for at diskutere velfærd

Copyright Ridehesten.com

Hestevelfærd er et kreneområde i Dansk Ride Forbund, og sinden januar har fire arbejdsgrupper arbejdet med fore fokusområder udpeget af en styregruppe. En repræsentant for hver arbejdsgruppe gik på talerstolen og redegjorde for nogle af de overvejelser, som gruppen havde været inde over. Herefter delte forsamlingen sig i fire grupper med fokus på:

  1. Rytterens uddannelse og holdning
  2. Konkurrenceformer
  3. Officials
  4. Bedømmelse

Efter en god times arbejde i grupperne mødes alle til en afslutning i auditoriet. Projektet tager udspring i hvordan er ridesporten opbygget omkring hesten, og hvornår kommer velfærden ind i billedet og hvordan håndtere vi det.

- Der tegner sig nogle røde tråde, det er uddannelse, amatørryttere/nye i sporten, professionelle og udstyr, som der er fokus på. Et let tilgængeligt uddannelsesprogram og veluddannede undervisere bør være et fokuspunkt, ligesom uddannelse af hesten i stedet for fokus på konkurrence skal være i fokus.

Vores dygtigste ryttere har et skærpet ansvar som rollemodeller i attitude og videnformidling af viden og kompetencer.

Udstyr vil måske i fremtiden omfatte valgfri optømning i de højeste dressurklasser (Grand Prix på trense) udstyrskontrol med mere.

Alt hvad der handler om bedømmelse – det er afgørende for konkurrencernes resultat. Gennem reglementet og principperne for bedømmelse kan man få rytterne til at have fokus på udvikling end umiddelbare resultater. Og så kan officials på stævnepladserne være med virkende til at påvirke hestevelfærden.

Forbundet og rideklubberne påvirker velfærden. Hvordan sikrer vi så at hestevelfærdsbegrebet bliver ført igennem både i forbund, i rideklubberne og hos ryttere og trænere? Det er noget som arbejdsgrupperne skal arbejde med, så der gradvist bliver implementeret mere hestevelfærd i alle dele af sporten.  Så vores partner i sporten, hesten kan trives og have det godt, understregede dyrlæge Mette Uldahl i en afsluttende video.

Man kan læse mere om projektet her

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner