Træner-/berideruddannelsen (ridelærer) - NYT

06-02-2014 13:30

Grindsted Rideklub har indsendt forslag til behandling på DRF’s repræsentantskabsmøde. I referat fra DRF’s bestyrelsesmøde den 21. januar 2014 kan bl.a. læses nedenstående

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten.com

Forslaget fra Grinsted Rideklub vedrører, at der fortsat skal foretages optag til nuværende berideruddannelse gældende fra juni 2014 og indtil evt. ny uddannelse foreligger og er godkendt.

Bestyrelsen besluttede, at fortsætte optaget på berideruddannelsen gældende fra juni 2014 indtil en ny uddannelse foreligger og er godkendt.

Dette betyder altså, at der helt sikkert vil være optagelsesprøve til træner-/berideruddannelsen i juni 2014. Optagelsesprøven er åben for omgængere samt aspiranter med bevis for ”Gennemført Projekt Hest Jordbrugets UddannelsesCenter Århus”.

Læs hele referatet HER.

Tilmeldingsblanket til optagelsesprøven vil om ikke så længe kunne findes på DENNE SIDE.

Dansk Ride Forbund har besluttet at lukke Træner-/berideruddannelsen, så sidste hold nye elever kunne starte op august 2013. Det vil sige, at sidste optagelsesprøve blev afholdt juni 2013. Flere klubber er dog ikke tilfredse med denne beslutning, og til repræsentantskabsmødet den 14. april 2013 i Sønderborg, var beslutningen til afstemning. Der blev indgået et kompromis mellem DRF's bestyrelse og klubrepræsentanterne. Ordlyden for kompromiset er følgende:

Bestyrelsens beslutning om at forandre den eksisterede berideruddannelse og standse optaget af nye elever kan opretholdes et år frem.

I denne periode inviteres repræsentanter fra alle relevante parter til at deltage i det fremadrettede udviklingsarbejde. Bestyrelsen og administrationen pålægges dermed at komme med et nyt og konkret udspil i 2014.

Ovenstående betyder, at man ved udgangen af april 2014, vil vide, hvad der kommer til at ske fremover.

Træner-/berideruddannelsen udbydes af Dansk Ride Forbund i samarbejde med Dansk Ride-Instruktør Forening.

Du kan læse den korte beskrivelse af uddannelsen ved at klikke HER.

Ansøgerforudsætninger
Unge, der ønsker at starte på Træneruddannelsen, skal inden uddannelsesstart:
Være fyldt 17 år og min. have bestået 9. klasses afgangseksamen.
Dokumentere gennemført stævnestart i LA dressur og LB spring på distriktsplan.
Have gennemført et af Dansk Ride Forbund godkendt grunduddannelsesforløb, eller have arbejdet i minimum 6 måneder hos en godkendt læremester og indstilles af denne.

Godkendte uddannelsesforløb er pt. et 23 ugers grundforløb Dyrepasser med speciale i Hest hos Jordbrugets UddannelsesCenter Århus www.ju.dk eller 42 ugers DIF diplomtræner uddannelse på Aalborg Sportshøjskole www.sportshojskolen.dk

HER kan du læse den fulde beskrivelse af Træner-/berideruddannelsen (åbner i PDF).

Kilde: DRIF.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen