Hesteaktivister uretmæssigt bortvist

26-09-2023 10:04

Charlotte Kusk Berwald

I lørdags var der atter demonstration mod Viegård Stutteri, denne gang blev det afholdt i Skals. Otte demonstranter bevægede sig op til stutteriet, hvor politiet kort tid efter bortviste dem fra området

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu er det kommet frem at politiet begik en fejl, da de valgte at bortvise de otte demonstranter. Det skriver Viborg Folkeblad.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bortvist efter forkert bestemmelse
En ansat ved stutteriet ringede til politiet og anmeldte, at otte personer stressede hestene. Politiet troppede op og bortviste personerne, som samtidig fik besked på at de ikke måtte vende tilbage til adressen i løbet af de næste 24 timer. En overtrædelse af sådan et forbud kan straffes med alt fra bøde til halvandet års fængsel. Efterfølgende har Midt- og Vestjyllands politi nu vurderet, at bortvisningen ikke blev foretaget efter den korrekte bestemmelse. Dette fik politiet til mandag at udsende en pressemeddelelse.
– Vi mener nu, at borgerne er blevet bortvist fra området efter en forkert bestemmelse, og det kan og vil vi selvfølgelig ikke bare lade stå, udtaler chefpolitiinspektør Claus Hilborg i pressemeddelelsen.
Politiet er i færd med at tage kontakt til de otte borgere hvor de samtidig vil beklage forløbet samt undersøge hvordan politiet bedre kan håndtere en lignende situation en anden gang.
– Vi har i øjeblikket en opgave i at sørge for, at der ikke opstår farlige situationer på vejene og omkring stutteriet. Men det er klart, at politiet skal have hjemmel i lovgivningen, til de ting vi gør, fortæller Claus Hilborg. 
Der var tale om otte personer i fem køretøjer, der kørte kortegekørsel på Vievej og det var dette, den ansatte mente udsatte hestene for stress.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner