Sagen på Viegård anmeldes som hærværk

27-03-2024 15:07

Sent mandag aften slap en større flok heste fra Viegård Stutteri ud af deres fold. Nu mener kurator af konkursboet, at der er tale om hærværk

Copyright Ridehesten.com
Nu mener en kurator for konkursboet Viegård Stutteri, at der mandag aften var tale om hærværk, da en stor flok heste undslap fra stutteri. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det omstridte Viegård Stutteri blev henover sommeren centrum for mange oprørte demonstranter, der på forskellig vis forsøgte at skabe opmærksomhed omkring situationen for hestene på stutteriet. 

Demonstranternes tilstedeværelse førte af flere omgange også til voldsomme episoder.

Noget kunne dog tyde på, at der forsat er folk, der opholder sig nær området og hestene. 

Sent mandag aften blev det meldt ud i nyhederne, at mellem 50 og 75 heste var undsluppet fra deres fold på Stutteri Viegård og derfor løb frit omkring i området. 

Gennem et samarbejde mellem demonstranter mod stutteriet samt stutteriets medarbejdere lykkedes at få de undslupne heste tilbage i indhegningerne indenfor et par timer.

Nu har kuratorerne af det konkursramte bo besluttet sig for at anmelde sagen til politiet som hærværk. Det skriver Nordjyske

Ifølge den ene kurator i boet, advokat Johnny H. Madsen, var der tegn på, at hegnet var blevet klippet op, så hestene kunne løbe ud. Johnny H. Madsen udtaler: 

– Hvis det er sådan, at man vil kalde sig hestevenner, så er det ikke lige den måde, jeg ville gøre det på. Jeg mener, at det er helt hen i hegnet, det der sker. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sagen er blevet anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi i Viborg

Nyheden om de undslupne heste kom frem efter, at det i mandags stod klart i en pressemeddelelse, at Hans H. Kristiansen ville fungere som rådgiver for en ny ejerkreds, som har opkøbt et stort antal heste fra det omstridte Viegård Stutteri. 

Beslutningen om Viegård-hestene skæbne har vakt stor vrede og givet anledning til mange spørgsmål omkring Hans H. Kristiansens rolle i foretagendet. I går bragte Ridehesten en opfølgende nyhed, hvor Hans H. Kristiansen blev spurgt om en række uddybende spørgsmål.  

Hans H. Kristiansen understreger, at han ikke selv er en del af ejerkredsen. Ejerkredsen er en endnu ukendt gruppe af personer, men det fremgår dog, at Hans H. Kristiansen er direktør for selskabet ALB 2024 ApS, der har købt hestene. 

Det fremgår ligeledes, at ejerkredsen vil drive stutteri på Bratbjerggaard med udgangspunkt i de opkøbte heste.

Investeringen i hestene fra Viegård Stutteri har ligeledes affødt en række spørgsmål om John Byrialsens rolle i foretagendet. Både stutteriet og John Byrialsen selv er gået konkurs. 

John Byrialsen kommer til at hjælpe med projektet på ulønnet, frivillig basis. Hans H. Kristiansen fortæller, at John Byrialsens rolle vil bestå i at sortere i hestene, da han har det største kendskab til dem. 

På den måde kan ejerkredsen opnå viden om hestenes uddannelsesniveau (fx om de er tilredet eller ej), eller om de egner sig som avlsdyr. 

Kilde: Nordjyske

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen