Tjek hegnet

17-04-2016 17:00

Græsset er altid grønnere på den anden side siger et gammelt ordsprog, og lige nu passer det ret godt for de fleste heste, der har gnavet alt grønt ned på en lille vinterfold, mens forårsgræsset frister på den anden side af hegnet  

Copyright Ridehesten.com
Det kan være meget fristende for hesten at forlade folden, hvis ikke hegnet virker som det skal

Især på en jordfold, som langt de fleste heste har haft adgang til hen over vinteren, mens græsfolden har fået en velfortjent pause, kan hestene blive ganske fristet af de frodige grønne vækster, der gror på den anden side af hegnet. Det kan være fristende at bryde ud, hvis der er grønt græs lige på den anden side af hegnet. Tjek derfor hegnet løbende hegnet, både for at undgå at hesten stikker af men også for at undgå skader på hesten.

Bryder din hest ud skal du være opmærksom på, at du som hesteejer er erstatningsansvarlig for de skader din hest eventuelt forårsager, når den går løs omkring. I hestelovens § 30 står, at alle heste skal være ansvarsforsikret. Pligten til at holde hesten ansvarsforsikret påhviler den, der faktisk ejer hesten, uanset om hesten befinder sig hos vedkommende eller ej. Dette gælder også i situationer, hvor hesten permanent eller midlertidigt er opstaldet hos en anden person end den, der faktisk er ejer af hesten f.eks. hos en træner eller berider.

Læs mere om hegn i det kommende nummer af Ridehesten 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald