Endnu en KBH-demonstration gennemført

08-10-2023 22:04

Annika Knudsen Lorentsen

I dag var mange samlet i København, nærmere bestemt foran Christiansborg, for at demonstrere for bedre lovgivning på området der handler om at beskytte dyr mod vanrøgt og mislighold 

Copyright Ridehesten.com
Fra dagens demonstration. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den ene demonstration afløser næsten den anden, og det har de gjort siden der tidligere på året blev delt billeder af misrøgtede heste, der angiveligt var fra Viegård Stutteri nær Skals. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden har politiet og myndighederne lavet mange kontroller, og der blev blandt andet gravet 50 døde heste opad jorden ved stutteriet, ligesom der blev givet forskellige pålæg. De raske heste blev ligeledes kontrolleret i august måned, og her fandt man ikke noget der kunne omtales som vanrøgt, men nærmere undersøgelser laves stadig, og en passioneret flok af mennesker, kæmper for bedre lovgivning på området. 

Copyright Ridehesten.com
Frontpersoner og taleholdere ved dagens demonstration. Foto: Privat

Netop derfor var mange af dem i dag samlet i København foran Christiansborg, hvor flere politikere og andre person holdt taler. To af dem var Niels Fuglsang fra Socialdemokratiet og berider Lars Therkildsen, som gav et interessant interview i forbindelse med demonstrationen. Interviewet er udarbejdet til ThePeoplePress.com, som desuden har skrevet en artikel om demonstrationen. Se det interviewet nedenfor. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner