Liv Haumann
– Det pinte mig at se, hvordan hun fuldstændig havde mistet gnisten i øjnene, sådan beskriver den 16-årige Camilla Rask hvordan hun følte, da hun mødte den lille, efterladte pony.
Det var en af Camillas voksne Instagramfølgere, der i første omgang havde hentet Hope, og kontaktet Camilla. Camilla fik ponyen foræret, da følgeren stod midt i en flytning.
Da Camilla og hendes mor hentede Little Hope den 31. januar 2021, så det sort ud.
– Hun var både tynd, og værst af alt var hendes hove fuldstændigt ødelagte. Den ene hov bøjede ind under sig selv, og det var endnu uklart hvor meget skade hovbenet havde taget, siger Camilla.
Ponyens hove var blevet klippet med en hæksaks, og det havde forvoldt problemer.
Vi var forberedt på en eventuel aflivning, men vi var også forberedt på at gøre næsten alt for Hope, hvis hun stod til at redde, siger Camilla.
–Jeg var fuldstændig målløs, da jeg hørte historien om Hope. Jeg syntes at det lød spændende, men det er også skræmmende. Jeg prøver nogle gange at sætte mig ind i, hvordan man kan finde på sådan noget, og samtidig er jeg ekstremt uforstående... Jeg blev simpelthen så overrasket da jeg så Hope. Vi blev mødt af en sød lille pony, der kom humpende ud , siger Camilla.
Camilla og hendes mor havde kigget på hinanden, uden at være i tvivl om, at Hope skulle med dem hjem.
– Vi sad med sådan en mærkelig følelse på vej hjem i bilen, for vi har aldrig set noget lignende, fortæller Camilla.
I stalden blandt Camillas andre shetlandsponyer, fik Hope en boks. Hope stod det samme sted i boksen i mange timer i træk med store smerter, trods Camilla og hendes mor med det samme havde givet smertestillende.
– Vi kontaktede både smed og dyrlæge, og heldigvis rykkede vores dyrlæge hurtigt ud, allerede dagen efter. Vi var forberedt på en eventuel aflivning, men vi var også forberedt på at gøre næsten alt for Hope, hvis hun stod til at redde, fortæller Camilla.
Heldigvis, og til Camillas og hendes mors store overraskelse, vurderede dyrlægen efter en grundig undersøgelse, at Hope skulle have en chance til. Dyrlægen kunne bekræfte dem i, at det ville tage meget lang tid, og at Hope havde ondt. Senere på dagen rykkede smeden ud, og bekræftede også, at Hope var i store smerter.
– Smeden fandt to hovbylder i hver forhov. De var indelukket, så hovene var fuldstændig betændte på grund af det forkerte tryk. Den forkerte benstilling var kommet som følge af hovenes ringe beskæring, forklarer Camilla videre.
– Smeden mente ikke der ville være forbedring i dagene efter, men allerede dagen efter, var der sket forandring. Det går ekstremt godt med Hope, og jeg er så glad. Hun har fået gnist i øjnene, og hver gang vi kommer ind i stalden bliver vi mødt af et taknemmeligt vrinsk. Der er stadig lang vej til mål, men vi står med en helt anden pony, fortæller Camilla fortrøstningsfuldt.
Hun har fået gnist i øjnene, og hver gang vi kommer ind i stalden bliver vi mødt af et taknemmeligt vrinsk, siger Camilla.
Under forløbet med Hope, har Camilla løbende delt billeder og opdateringer på sin instagram. Slutteligt nævner Camilla, hvor taknemmelig hun er for støtten under hele forløbet.
– Det gik faktisk lidt viralt, og en følger startede en indsamling, hvor flere har doneret penge til at hjælpe Little Hope. Det betyder meget for mig, fordi jeg inderligt brænder for at give mine dyr de bedste vilkår. Jeg synes desværre at man hører mange triste historier om shetlandsponyer. Personligt synes jeg, at en shetlandspony bør have krav på et lige så værdigt liv som enhver anden hest, når det gælder pasning og pleje, afslutter Camilla Rask.