Hester udtaler sig om Dujardin

04-08-2024 07:26

Charlotte Dujardins mangeårige træner og samarbejdspartner, Carl Hester, udtaler sig for første gang om den video, der er skyld i udelukkelsen af Dujardin

Copyright Ridehesten.com
Verdensstjernen Valegro blev et symbol på det fantastiske samarbejde mellem den erfarne Carl Hester og det dengang unge stortalent Charlotte Dujardin. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Charlotte Dujardin og den senere hen verdenskendte Valegro e. Negro/ Gershwin overraskede og imponerede alle med flere guldmedaljer til OL i 2012 på hjemmebane i London, blev det symbolet på Carl Hester og Charlotte Dujardins succesfulde samarbejde. Det, og de mange efterfølgenge storslåede resultater for Dujardin og Valegro, satte den britiske trænerduo på verdenskortet, og siden da er mange flere Grand Prix-heste kommet til.

For mindre end to uger siden blev hesteverdenen endnu en gang rystet, da en fire år gammel video viste Charlotte Dujardin bruge hårdhændede træningsmetoder mod en hest i en undervisningslektion af en af hendes elever. Det førte til en halv års lang sanktionering fra konkurrencer for den britiske dressurrytter, der dermed også har misset OL i denne omgang.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin var på Imhotep, indtil videoen dukkede op, udtaget til OL for det britiske dressurhold. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Carl Hester var blandt de ti bestyrelsesmedlemmer i den internationale dressurrytterklub, som er en sammenslutning af internationale dressurryttere med Isabell Werth som formand og Kyra Kyrklund som næstformand, der skrev under på en erklæring den 25. juli, der officielt fordømmer Dujardins handlinger i videoen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med et interview til dette års OL i Paris, hvor Hester i går vandt bronze med det britiske hold, har han for første gang udtalt sig i sagen. Han udviste både sympati over for Dujardin som person og kritiserede samtidig de metoder, der anvendes i videoen. Det skriver The Chronicle of The Horse. Hester udtalte:

Jeg er til stede her i Paris. Jeg har ikke set hende, men jeg ved, at tingene er meget, meget svære, men hun er omgivet af mennesker, der forsøger at hjælpe hende. Hun accepterer naturligvis, hvad hun har gjort - det var hun nødt til - og jeg er glad for, at hun har erkendt sine fejl. Alle kan se, at det er fire år siden, og folk laver fejl. Vi tilgiver aldrig mennesker for alle de ting, der sker i livet. Lige nu bliver det en lang og svær vej og en lektion for hende - ja, for os alle i hesteverdenen. Vi er nødt til at sætte hestene først, lød det fra Hester, der også sagde, at han aldrig har overværet hende træne en hest med de metoder, som anvendes i videoen. Videoen er ikke optaget på hans gård, bekræftede han også.

Videoen er ret indlysende, og ingen vil forsvare den. Det kan man ikke. Men min personlige holdning af Charlotte over 17 år, er, at jeg aldrig har set hende træne på den måde, afsluttede Hester med sine på en gang omsorgsfulde og samtidigt fordømmende ord. 

Kilde: The Chronicle of The Horse

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner