Viegård stutteri anmeldt for vanrøgt af heste

01-04-2018 14:00

Marie Helene Rigård Rohleder

John Byrialsen fra ride- og avlscenter, Viegård Stutteri i Skals, er blevet anmeldt for vanrøgt af heste. Og det er ikke første gang, at John Byrialsen er i politiets søgelys 

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto

I mandags modtog Dyrenes Beskyttelse en henvendelse fra en meget bekymret borger omkring forholdene for hestene på Viegård Stutteri. Sagen er nu anmeldt til politiet. 

TV MIDTVEST har vist de voldsomme billeder af meget tynde heste til dyrlæge Inger Lund Overgaard, som finder hestenes tilstand helt uacceptabel. 

Dyrlægen fortæller til TV MIDTVEST, at der er mangel på muskulatur på ryggen og på bagparten, og man kan se, at der slet ikke er noget fedt, der pakker knoglerne ind på flere af hestene. Der er tale om meget tynde heste. 

TV MIDTVEST og TV2 har kontaktet stutteriejeren John Byrialsen, som erkender, at hestene er for tynde, men han mener ikke, at der er tale om vanrøgt. 

Sagen er nu overdraget til Viborg Politi. 

Det er ikke første gang
Tilbage i 2013 blev der fundet miserable forhold for dyrene på John Byrialsens stutteri i Polen. Sagen startede, fordi en af de ansatte på stutteriet valgte at publicere en video om forholdene på internettet.

Videoen fik den polske dyreværnsorganisation »Pogotowie dla Zwierzat« til at gå ind i sagen, og ved organisationens mellemkomst blev omkring 50 heste fjernet fra stutteriet i Polen. Politiet og Fødevarestyrelsen i Danmark valgte at undersøge forholdene på John Byrialsens stutteri nord for Skals.

Myndighederne undersøgte 500 dyr fordelt på fire ejendomme. På en af ejendommene blev der fundet 15 heste, som ikke havde fået foder nok og 10 med hove, som skulle beskæres. Fødevarestyrelsen vurderede, at der var sket en overtrædelse af Dyreværnsloven, men at der ikke var tale om en alvorlig dyreværnssag.

Kilde: TV MIDTVEST og Viborg Folkeblad

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner