Møde i konfliktråd i Viegård-sag aflyst

06-10-2023 19:47

Annika Knudsen Lorentsen

Et møde mellem Dorthe Bräuner Jensen og ejer af Viegård Stutteri, John Byrialsen, var blevet aftalt i konfliktråd hos Viborg Politi, men nu beretter Viborg Stifts Folkeblad, at mødet er aflyst

Copyright Ridehesten.com
Dorthe Bräuner Jensen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et konfliktråd på politigården i Viborg skulle stå for et møde mellem demonstrant Dorthe Bräuner Jensen og John Byrialsen fra Viegård Stutteri, men nu er mødet eftersigende aflyst eller udskudt. Det beretter Viborg Stifts Folkeblad

Mødet var blevet planlagt efter et ønske fra John Byrialsen, som gennem flere måneder har haft et ønske om mødet. Det har John bekræftet til folkebladet. 

Mediet beretter, at Dorthe er bange for at møde stutteriejeren, men at hun samtidig er nysgerrig på at tale med ham. 

– Jeg har lyst til at spørge ham: Hvorfor? Jeg forventer ikke svar, men hvorfor udsætter han sine heste for alt det her, siger Dorthe blandt andet til Viborg Stifts Folkeblad. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mødet var planlagt til på mandag, men det er aflyst fordi konfliktrådet er bange for, at det bliver et mediestunt. Hvornår mødet i stedet afholdes, og om det afholdes, er uvist, men Dorthe fortæller, at hun vil gå ind til det med et åbent sind. 

– Jeg tror ikke, at det bliver en "krig". Jeg ved ikke, hvad John vil, men jeg går ind til det med et åbent og nysgerrigt sind. Hvad vil han mig, og hvad forventer han, at han kan bruge mig til lige nu. 

Også John Byrialsen har givet en kommentar til mediet, hvor han fortæller, at han ønsker en fornuftig snak omkring tingene:

– Jeg har ingen kommentarer, udover at vi prøver at se, om vi kan mødes til noget fornuftig snak i stedet for at gå og skyde raketter ind over farmen. Det er ikke særlig sjovt at have dyr, halm, møg og en medarbejder, der er blevet kørt ned i den her uge. Så er det ligesom lidt "ude af gearkassen", synes jeg. De må have lov til at demonstrere, alt det de vil for mig. Bare de bliver ude på vejen, så kan de demonstrere, lige så tosset de vil. De må bare ikke være til gene for hestene, og de må ikke genere mine medarbejdere, som de gør, fortæller ham.

Læs hele artiklen på Viborg Stifts Folkeblad.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner