Behandlende dyrlæge udtaler sig

20-09-2023 15:56

Trine Askjær-Jørgensen

Tidligere i dag kom Dansk Ride Forbunds appeludvalg med en afgørelse i en sag om medicinering af Andreas Helgstrand hest Jovian ifm. DM i dressur i juni. Nu udtaler den behandlende dyrlæge, Jonas Rasmussen fra Højgaard Hestehospital, sig om sagen

Copyright Ridehesten.com
Dyrlæge Jonas Rasmussen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride Forbunds appeludvalg har besluttet at diskvalificere Andreas Helgstrand fra søndagens finaleklasse ved DM i dressur for seniorer, som fandt sted hos Helgstrand Event i Uggerhalne først i juni måned, pga. indgivelse af elektrolytter og Traumeel i forbindelse med en kolikundersøgelse af hans hest Jovian e. Apache/Tango.

Nu udtaler den behandlende dyrlæge, Jonas Rasmussen fra Højgaard Hestehospital om sagen:

I forbindelse med DM-stævnet i juni fik Andreas Helgstrands hest Jovian lørdag aften den 3. juni 2023 lette og forbigående koliksmerter. Jeg blev tilkaldt af Andreas’ groom og tilså hesten i dens boks på stævnepladsen omkring kl. 21, mens to teknisk delegerede passerede forbi.

Hesten blev tildelt det homøopatiske lægemiddel Traumeel og elektrolytter i produktet Duphalyte i en sonde. Ingen af disse produkter er på FEI’s dopingliste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Derefter skrev jeg en mail til Dansk Ride Forbunds veterinærkonsulent og orienterede om det passerede. Der fremkom ingen reaktion på mailen, og Jovian med Andreas red DM-finale om søndagen og fik medalje.

Om tirsdagen den 6. juni 2023 blev Andreas, der frem til det tidspunkt ikke var vidende om tilsynet den 3. juni om aftenen, indklaget for DRF’s Appeludvalg af DRF’s veterinærkonsulent. Jeg blev ikke indklaget.

DRF’s Appeludvalg har nu bestemt, at Jovian og Andreas’ DM-medalje fratages dem, og at Andreas skal betale en bøde på kr. 5.000,00.

Jeg burde have underrettet DRF’s veterinærkonsulent før indgivelsen af stofferne og ikke umiddelbart efter.

Som den for det skete eneansvarlige forstår jeg slet ikke kendelsen, og jeg er rigtig ked af det på Andreas’ vegne. Jeg synes stadig, jeg i situationen gjorde det rigtige for hesten.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen