Uden autorisation ingen dyrlæge

10-11-2023 15:33

Den danske dagspresse har i halvandet år haft næsen i sporet efter uren trav i ridesporten. I dag byder Nordjyske på en artikel om en tysk dyrlæge, der har arbejdet på en hesteklinik i Danmark i ni år uden en dansk autorisation som dyrlæge

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2014 ansatte Højgaard Hestehospital en tysk dyrlæge, der først arbejdede et år med den daglige drift af hestehospitalet på Fyn for derefter at blive udpeget som daglig leder af Højgård Hestepraksis Mors, da den åbnede den 1. maj 2015 på en nyetableret klinik ved hingstestation Katrinelund. 

Dyrlægen er Lisa Zimmermann, som under sit virke igennem otte år på Mors nåede at blive kendt og værdsat på Mors og i Thy. Hun er dansktalende, og hun og hendes familie er fuldt integreret i lokalsamfundet, men i foråret blev hun fyret fra Højgaard Hestehospital.

Copyright Ridehesten.com
Lisa Zimmermann. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kom sig af en ny arbejdsgang omkring udstedelse af recepter, hvor man som dyrlæge skulle registreres centralt ved hjælp af sit autorisationsnummer. Systemet fungerede ikke for Lisa Zimmermann, og det var her, at arbejdsgiveren fandt ud af, at hun ikke har den danske dyrlægeautorisation. Det har dyrlæge Mads Klint fortalt til Nordjyske.

I artiklen oplyses det ikke, hvorfor dyrlægen ikke står på ministeriets liste over autoriserede dyrlæger. Det fremgår ikke, om hun har ansøgt, eller om hendes uddannelse er mangelfuld, og hun derfor ikke kan autoriseres.

Copyright Ridehesten.com
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen