Dyrlæge blev afsløret – nu er sagen afgjort

15-08-2024 15:22

Sagen om den tyske dyrlæge, Lisa Zimmermann, der har arbejdet på en hesteklinik i Danmark i ni år uden en dansk autorisation som dyrlæge, er nu afgjort. Det skriver Nordjyske

Copyright Ridehesten.com
Lisa Zimmermann var tirsdag i Retten i Holstebro. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Revideret:

I november 2023 bragte vi historien om en dyrlæge, der har arbejdet på en hesteklinik i Danmark i ni år uden en dansk autorisation som dyrlæge, idet Nordjyske havde afdækket situationen, som tog sin begyndelse i foråret 2023. Nu er sagen afgjort, og i tirsdags faldt der dom i Retten i Holstebro, skriver Nordjyske i dag.

Lisa Zimmermann fik i retten mulighed for at fortælle sin side af sagen; om forløbet og hvorfor hun har ageret, som hun har.

– Jeg skammer mig og er skuffet over mig selv, sagde Lisa ifølge Nordjyske flere gange.

Én ting er, at hun ikke havde den nødvendige, danske autorisation som dyrlæge, men det har siden vist sig, at Lisa heller ikke havde noget eksamensbevis fra sin uddannelse.

Da Fødevarestyrelsen henvendte sig til hende i september 2023, valgte Lisa at gøre situationen værre ved at sende dem et manipuleret uddannelsesbevis og et falsk diplom.

Dokumentfalsk betragtes som alvorlig kriminalitet, men den fulde tilståelse var en formildende omstændighed. Lisa Zimmermann endte med 40 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år og 60 timers samfundstjeneste.

Hun er for længst flyttet tilbage til Tyskland med sin familie og arbejder i en anden branche i dag.

Copyright Ridehesten.com
Som udenlandsk dyrlæge i Danmark skal man, ligesom danske dyrlæger, have en autorisation. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Overblik over forløbet
I 2014 ansatte Højgaard Hestehospital en tysk dyrlæge, der først arbejdede et år med den daglige drift af hestehospitalet på Fyn for derefter at blive udpeget som daglig leder af Højgård Hestepraksis Mors, da den åbnede den 1. maj 2015 på en nyetableret klinik ved hingstestationen Katrinelund. 

Dyrlægen er Lisa Zimmermann, som under sit virke igennem otte år på Mors nåede at blive kendt og værdsat på Mors og i Thy. Hun er dansktalende, og hun og hendes familie var fuldt integreret i lokalsamfundet, men i foråret 2023 blev hun fyret fra Højgaard Hestehospital.

Det kom sig af en ny arbejdsgang omkring udstedelse af recepter, hvor man som dyrlæge skulle registreres centralt ved hjælp af sit autorisationsnummer. Systemet fungerede ikke for Lisa Zimmermann, og det var her, at arbejdsgiveren fandt ud af, at hun ikke havde den danske dyrlægeautorisation.

Kilde: Nordjyske

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen